Öpüp başımıza koyacakmışız!

Türk gericiliğinin sembol isimlerinden Süleyman Karagülle, "Bugün Türk milletine Allah'ın en büyük nimeti AKP'dir" derken krizin de AKP'ye karşı çıkarıldığını ileri sürdü.

soL (HABER MERKEZİ) Süleyman Karagülle'nin verdiği seminerlerin notlarından oluşan "Haftalık Seminer Dergisi"nde yayınlanan bir yazıda, AKP hakkında ilginç saptamalar yer aldı.

Ülkemizin uçuruma doğru gittiğini söyleyen Karagülle, AKP'nin bu süreci durduramadığını, ancak zaman kazandırdığını iddia etti. Türk milletine Allah'ın en büyük nimetinin AKP olduğunu öne süren Karagülle, "Böylece zaman kazanıyoruz. Ülkemiz uçuruma gidiyor, o bir çare bulamıyor, ama Türk halkına kolaylık yapıyor, çare bulmasını istiyor. AKP sayesinde seyyie (kötülük) erteleniyor" dedi.

Adil Düzen için
"Evet, AKP gidecek" diyen Karagülle, bunun Adil Düzen Partisi'nin kurulup ülkede teşkilatlanmasından sonra olacağını iddia etti. Ordunun da dindar olacağını söyleyen Karagülle, "Ama bağımsız Türkiye olduğu zaman, borçsuz ülke olduğu zaman. Herkese iş ve aş bulduğu zaman. Kendi basınını oluşturduğu zaman" dedi. Bu sözlerin ardından "İnşaallah AKP düzelecek, cesaretli olacak, kendi başına 'Adil Düzen'in gelmesi için çaba gösterecek. Böylece kendileri de Türk milleti de kurtulmuş olacaktır" diyerek, AKP'ye "Adil Düzen" için önerilerde bulundu.

Siyasi partilerin anayasa hazırlamak üzere "her yüzde 5 oy oranı için bir 'ilim adamı' seçmesi", bu ilim adamlarının en az yarısının "Akevler Adil Düzen Âlimleri"nden oluşması gerektiğini belirtti.

Bu alimlerin birer anayasa hazırlamasını ve her partinin kendi anayasası ile seçime girmesini öneren Karagülle, "Ebu Hanife'nin çalışma usulü ile" hazırlanan anayasanın Genelkurmay Başkanlığı'nın görüşüne sunulması gerektiğini belirtti. Bu şekilde gelecek anayasanın "Adil Düzen Anayasası" olacağını söyledi.

Kriz AKP'ye karşı
Dünyanın bir uçuruma doğru gittiğini söyleyen, "Ama bunun müsebbibi AKP değildir. Bu tarihi gelişmedir" diyen karagülle, tekelci sermayenin beş yüz yıldır "insanları dinsizleştirmek için" faaliyette olduğunu, ülkemizdeki krizin asıl nedeninin AKP karşıtları olduğunu öne sürdü. AKP'nin kötü gidiş ile ilgili yeterli önlem almadığını, buna rağmen desteklenmesi gerektiğini söyledi. AKP'nin desteklenmesinin nedeninin Baykal olduğunu söyleyen Karagülle, "Biliyorum, AKP'ye de ders vermek gerekiyor. Ama iki sebepten dolayı oyumu AKP'ye vereceğim. Birincisi, AKP'yi yıkalım diye bu ülkeyi krize sokanlara ders vermeliyiz. Sizin bizim rızkımızla oynama hakkınız yoktur" dedi. Kendisinin de AKP'ye karşı olduğunu ancak CHP'nin ihanetini anlamayacak kadar aptal olmadığını söyleyen Karagülle, "Baykal'a Erdoğan'dan önce ders vermeliyiz. Çünkü Deniz Feneri oyunlarında Halk Partisi, Türkiye düşmanlarıyla bir olmuş, bu milletin hayırseverliğine saldıranlara destek olmuştur. Ben sırf bunun için AKP'ye oy vereceğim. Vatandaş vergisini ödediği parayı istediğine verir" dedi.

Oylar AKP'ye
"AKP'yi biz iktidar ettik. Ondan daha iyisini bulamadık" diyen, "belediyelerin yeniden seçiminde de tüm beceriksizliklerine ve vurdumduymazlıklarına rağmen yine onlara" oy vereceklerini ilan eden Karagülle, "Adil Düzen"cilere seslenerek "Oyunuzu ya Saadet Partisi'ne verin ya da AKP'ye verin. Milliyetçi Hareket Partisi'ne de verebilirsiniz. Sakın ha oyunuzu başka bir kimseye vermeyiniz. Bizi birbirimize düşürenleri kahredecek cevap, bizim onların oyununa gelmememizdir. Krizi AKP'yi yıkalım diye bunlar çıkartıyorlar. Ama o krizin altında onlar kalacaklardır. AKP oy kaybetse bile, AKP'nin oyları onlara gitmeyecektir. Beklenmedik bir yerden farklı bir gelişme filizlenecektir" dedi.

Karagülle kimdir?
Aslen elektrik mühendisi olan ve 1967 yılında Akevler Kooperatifi'ni kuran Süleyman Karagülle, MNP ve MSP'nin İzmir ve Ege Bölgesi kuruluş çalışmalarında rol aldı. İslamiyet ve Ekonomik Doktrinler, İslâmiyet ve Günümüzün Meseleleri, İslâm'da Denge I / Para, Alternatif Faizsiz Banka gibi çalışmaları olan Karagülle, aynı zamanda Fehmi Koru'nun kayınpederi. 1928 doğumlu olan Karagülle, 2005 yılında 18 yaşındaki bir kızla evlenmesi nedeniyle eleştirilmişti.