Olsun! Ha ABD ha Ukrayna...

Ukrayna’da 1932-33 yıllarında yaşanan kıtlığın boyutlarını artırmak ve nedenlerini çarpıtmak için faaliyet yütüren ABD destekli Ukrayna Gizli Servisi, kıtlık fotoğrafları arasına ABD'den çekilmiş fotoğraflar ekledi.

soL (DIŞ HABERLER) Ukrayna'nın Sivastopol şehrinde, Ukrayna Gizli Servisi tarafından internet ortamında Ukrayna'da 1933 yılında yaşanan kıtlığı göstermek amacıyla düzenlenen fotoğraf sergisinde, ABD'deki büyük bunalım dönemine ait fotoğraflar da kullanıldı.

Rus news.ru ajansının haberine göre, Ukrayna Gizli Servisi tarafından yayınlanan fotoğraflar, internet kullanıcılarının özellikle ilgisini çekti. Siteye girenler, yayınlanan fotoğraflara dikkatli bakınca, bir kadının iki çocuğu ile birlikte görüntülendiği siyah beyaz fotoğrafın, Ukrayna'da yaşanan kıtlık döneminde değil, ABD'nin Arkansas eyaletinin Boone ilçesinde 1935 yılında çekilmiş olduğunu fark ettiler. Haberde kullanılan fotoğrafın nereden alındığını anlamak için http://www.berkshirefinearts.com/?page=article&amparticle_id=845&ampcatID=11 linkine girmek yeterli.

Sivastopol şehrinin yerel parlamento üyesi Andrey Merkulov tarafından RİA Novosti haber ajansına yapılan açıklamada, gerçeğin göz ardı edilerek olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermenin, Ukrayna halkına karşı işlenen çok büyük suç olduğunu belirtildi.

Ukrayna'da 1932-1933 yılları arasında yaşanan kıtlık, Rusya ve Ukrayna arasında sürekli tartışmalara yol açıyor. Ukrayna, kıtlığın Ukrayna halkına karşı yapılan bir soykırım olduğunu ileri sürerken, Rusya, Ukrayna'da yaşanan olayların bir trajedi olduğunu belirterek, Ukrayna'yı bu sorunu siyasi amaçlar için kullanmakla suçluyor.