Öldürmeyelim, evlenelim

Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov, Çeçen erkeklerden birden fazla eş almasını istedi.

soL (DIŞ HABERLER) Rusya Federasyonu'nun Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov Rossiyskaya Gazeta'ya bir açıklama yaparak, Çeçen erkeklerini, yasa dışı olmasına rağmen birden fazla kadınla evlenmeye çağırdı.

Çeçenistan'daki kadın sayısının erkeklerden fazla olması nedeniyle çok eşliliğin gerekli olduğunu savunan Kadirov, "Bekar bir genç kız veya dul bir kadının herhangi bir erkekle ilişkisi olması halinde söz konusu kadının kardeşi kendisini ve ilişkiye girdiği erkeği öldürür. Bir kadın için ikinci veya üçüncü eş olmak ölmekten daha iyidir" dedi.

"Yasalarda yok ama ben izin veriyorum"

Yasaların çok eşliliğe izin vermediğini, ancak kendisini Çeçen erkeklere bu yönde çağrı yaptığını söyleyen Kadirov, "herkese istemeleri veya imkanları olması halinde ikinci eş almasını söylüyorum" dedi.

Bununla da yetinmeyen Kadirov, ilginç bir benzetmede bulundu. Yasaların fuhuşu yasakladığını söyleyen Kadirov, "Yasalar Moskova sokaklarında kadınların kendisini satmasını engelleyebiliyor mu?" dedi. Kadirov bunun hemen ardından Çeçenistan'da fuhşun tamamen ortadan kaldırıldığını ve kendilerinin bu konudaki tutumunun son derece katı olduğunu söyledi.

Kadirov ayrıca, Çeçenistan'ın bağımsızlığa ihtiyacı olmadığını, ayrı bir devlet olarak yaşayamayacaklarını söyledi.