Mevsimlik işçi Erdoğan'ı yalanladı

Başbakan Erdoğan işadamlarıyla yediği yemekte Çaykur'da mevsimliye 750 TL verildiğini söyledi, Çaykur işçisi ise ellerine 600 TL bile geçmediğini belirtti.

soL (HABER MERKEZİ) Erdoğan işadamlarıyla yediği yemekte Çaykur'da mevsimlik işçilerin eline aylık 750 TL geçtiğini söyledi. Erdoğan'ın restorandan çıkışı sırasında aracının yanına yaklaşan ve adının Ruşen Kuk olduğu öğrenilen mevsimlik Çaykur işçisi Başbakan'a, "Başbakanım sizi yanlış bilgilendiriyorlar. Bizim elimize aylık 750 lira değil 600 lira geçse öpüp başımıza koyacağız" diye bağırdı. Bunun üzerine Kuk'u yanına çağıran Erdoğan, mevsimlik işçi ile bir süre görüştü ve, "Senin hesabına göre sen haklısın. O rakamlara tekrar baktıracağım" dedi.

Erdoğan, daha sonnra İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde partisince düzenlenen Genişletilmiş İl İstişare Konseyi toplantısına katıldı. Toplantıda Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Rize milletvekilleri de hazır bulundu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada çevre katliamı nedeniyle eleştirilen Karadeniz sahil yolunu övdü:
Erdoğan "Benim kuşak bilir, Armenik dağlarını tırmanırdık. Bir araba geçer haa, ikinci araba zor. Oradan geçerken aşağıya bakmaya korkarsın. 'Ula acaba ne zaman yuvarlanacağuk aşağiya' diye sorardık. Ama Karadeniz Sahil Yolu ile bu tehlikeler ortadan kalktı" dedi.
Başbakan, Türkiye'nin turizmde de büyük yol katettiğini belirterek, Ayder'i de bir turizm destinasyonu yapacaklarını söyledi.
Erdoğan, yerel seçimlere de değinerek, "30 Mart'ta ne olur Rize'de? Kararlı olacağız ama burada bu işi evelallah Rizeli'ye yakışan neyse bunu yaparak bitireceğiz" dedi. Bu sırada salondan, "yüzde 100" sesleri duyuldu.
Erdoğan konuşmasının ardından salondaki herkesi ayağa kaldırarak, "Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor" sözlerini söyleyerek salondakilerden tekrar etmelerini istedi.