'Merkel'e eroin satıcısı der misiniz?'

Arınç, TBMM Başkanı olduğu dönemde Deniz Feneri'ne yapılan bağışlar, derneğe onur ödülü verilmesi ve Erdoğan'ın bağlantıları gibi konularda açıklamalar yaparken, ilginç benzetmelere başvurdu.

soL (HABER MERKEZİ) TBMM'de basın toplantısı düzenleyen AKP Manisa Milletvekili ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Almanya'daki Deniz Feneri ile Erdoğan arasında bağlantı olmadığını kanıtlamaya çalıştı. Arınç, Erdoğan'ın suçsuz olduğunu ispat edebilmek için ilginç örnekler verdi.

Garip benzetmeler
Almanya'daki Deniz Feneri'nin Türkiye'deki bağlantıları üzerine pek çok veri ortaya çıkmasına ve Erdoğan'ın tanımıyorum dediği isimlerle fotoğraflarının basına yansımasına rağmen, Arınç, ortada bir bağlantı olmadığını iddia etti. Arınç, söylediklerini desteklemek için verdiği bir örnekte, "Türkiye'de bir Alman üzerinde 10 kilogram eroinle yakalansa, 'bana bunu Angela Merkel verdi, Türkiye'ye vermemi söyledi' dese, ne düşünürsünüz? Siz, Merkel'i, böyle bir suçun faili olarak kabul edebilir misiniz?" dedi.

Arınç Erdoğan'a iftira atıldığını göstermek için verdiği örneklere şöyle devam etti: "Türkiye'de 100 YTL'ye hayatını pazarlayanlar var, bunun eline 10 bin verseniz, 'toplumun en itibarlı saydığı kişiyle her gün bir arada oluyorum' dese, ne düşünürsünüz? Herkes bir şey söyleyebilir" dedi.

"Allah maddi olarak cezalarını versin"
Kendisinin "Almanya'daki Deniz Feneri Derneği yöneticileri yoldan çıkmışlarsa, Allah belalarını versin" sözlerini hatırlatan bir gazetecinin, ''böyle iddialar karşısında Allah'a mı havale etmek gerekir yoksa adli makamların harekete geçmesini mi beklemek gerekir?'' sorusuna, Arınç, "cezalarını versin derken, maddi cezalardan da bahsettim. Her suç, iddia araştırılmalı, yasalara aykırı işlem yapanlar, cezalarını görmelidir, bu ceza hukuku anlamındadır. Sadece beddua, temenni etmekle bu işler geçiştirilmemelidir'' sözleriyle karşılık verdi.

Deniz Feneri Derneği sevgisi
TBMM Başkanlığı döneminde Deniz Feneri Derneği'ne yapılan yardımların tamamının yasalara uygun olduğunu iddia eden Arınç, onur ödülünün de Meclis kararı ile verildiğini söyledi. Türkiye'deki ve Almanya'daki dernekler arasında sadece "isim benzerliği" olduğunu, herhangi bir bağlantılarının olmadığını da ileri süren Arınç, Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği'nin Ankara şubesine, yaptıklarından dolayı "sevgi beslediğini" söyledi.