Kazada ölenlerin 3'ü mürettebat 7'si yolcu

THY uçağı Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inerken yere çakıldı. Olay yerinde çok sayıda ağır yaralının olduğu söyleniyor. Hollanda basınında 9 kişinin öldüğü bilgisi verilirken Türkiye'deki yetkililer durumu yalanlıyor. Ölen mürettebattan 3'ünün de pilot olduğu bildirildi.

soL (HABER MERKEZİ) Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inerken yere çakılan THY'ye ait uçakta 127 yolcu bulunuyor. Uçağın 3 parçaya bölündüğü ancak herhangi bir yangın olmadığı söyleniyor.

İnişe geçerken düşen uçakta ölen olup olmadığı henüz öğrenilemezken ağır yaralılar bulunduğu bildirildi.

Görgü tanıklarına göre uçak ikiye ayrıldı, bazı yolcular uçaktan çıkıyor. Kaza yerinden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a gelen ilk bilgiler arasında 80 kişinin uçaktan tahliye edildiği bulunuyor.

Olay yerinde çok sayıda ambulans, yaralıları hastanelere kaldırmak için bekliyor.

Kazadan kurtulanlar panikte, 20 ağır yaralının olduğu söyleniyor
Uçak yolcularından Mustafa Bahçecioğlu, kurtulduktan sonra 24 Haber Kanalı'na konuşarak "Ben Hollanda demiryollarında güvenlik önlemleri teknik görevdeyim. Sarsıntı yaşadık. Arıza sinyali inişe geçtik. Tarlanın ortasındayız. Öyle bir gürültüyle indik ki. 127 kişiden çoğu yaralı. 5- 6 kişi de yaralanma yok. Uçağın arkası koptu. Önü de koptu" dedi.

Uçaktan kurtulan başka bir yolcu Hüseyin Sümer ise CNN TÜRK'e konuştu: "Şu an şoktayım. İniş esnasında türbülensa girdiğimizi düşündüm. Otoyola düşecekken tarlaya düştük. Yumuşak zemine düştüğümüz için kurtulan fazla olur diye düşündük. Uçağın açık yerlerinden kendimizi kurtardık. Ön bölümde kayıplar olabilir."

Türk Hava Yolları yetkilileri ve Ulaştırma Bakanı: Çok şükür atlattık
Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada uçakta 127 yolcunun bulunduğu belirtildi. Çok fazla kaybın olmaması yetkililer tarafından sevindirici bulundu. Uçağın üçe ayrıldığı, ön tarafında bulunan yolcuların yaralanmadığı, yaralanan yolcuların uçağın arka tarafında bulunan yolcular olduğu bilgisi verildi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da kazayla ilgili bir açıklama yaptı. Yıldırım "Can kaybı yaşanmamasını temenni ediyoruz.İlk bilgilere göre can kaybı olmadı. Elimizdeki bilgilere göre uçak en son 22 Aralık 2008 'de kontrol edildi. Uçağın 2002 model olduğu biliniyor" dedi.

Hollanda: 9 ölü var
Hollanda devlet televizyonu, kazada 9 kişinin öldüğünü duyurdu. Haberde, 20 civarında ağır yaralı olduğu belirtildi. AFP de Hollanda televizyonunun, uçaktan en az 4 cesetin çıkarıldığını bildirdiğini kaydetti.

Hollanda radyosu, THY uçağının Hollanda'da inişi sırasında meydana gelen kazada 3'ü mürettebattan, 6'sı yolcu 9 kişinin öldüğünü bildirdi.

Radyo, Haarlemmermeer Belediye Başkan vekili Michel Bezuijen'in gazetecilere yaptığı açıklamaya dayandırarak, ölenlerden 6'sının yolcu olduğunu, mürettebattan da 3 kişinin öldüğünü duyurdu.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin de yaptığı açıklamada, Hollandalı yetkililerin ölü sayısının 9 olduğunu kendilerine bildirdiğini kaydederek, "İsim konusunda paylaşımda bulunmadılar. Tamamının yolcu olmadığını biliyoruz" demişti.