Katillik meziyet oldu

Türkiye'de insan öldürmek, marifetmiş gibi algılanmaya başlandı. Son olarak da tiyatrocu Atilla Olgaç, askerlik yaparken on kişiyi öldürdüğünü açıkladı. Bir savaş esirini nasıl öldürdüğünü anlatmayı da ihmal etmeyerek!

soL (HABER MERKEZİ) Ülkemizde cinayet işlemek iyi bir şeymiş gibi algılanmaya başlandı. İnsanlar televizyona çıkıp, kaç kişiyi öldürdüklerini çekinmeden anlatmaya başladılar. Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın'ın Arena'da, bin kişiyi öldürdüğünü açıklamasıyla başlayan sürece, son olarak, tiyatrocu Atilla Olgaç, "marifetlerini" "Türkiye'de korkunç bir savaşta bulunmuş, adam öldürmüş, gazilik unvanı almış tek sanatçıyım" sözleriyle anlatarak eklendi.

"Sadece filmlerde değil"
Kurtlar Vadisi'ndeki "Kılıç" rolüyle tanınan tiyatrocu Atilla Olgaç, "Kılıç karakteriyle senaryo gereği adam öldürdük. Ama ne yazık ki bu vatan için ben gerçek hayatta on kişiyi vurdum" dedi. Olgaç, askerliğinin son döneminde Kıbrıs Harekatı'na katıldığını ve buradaki "temizleme" operasyonunda yer aldığını belirtti. Olgaç, süreci şöyle anlattı:

"Savaşın en acımasızca ve en kanlı bölümünün sürdüğü temizleme harekatında görev verdiler. Komutana 'Yapamam, adam öldüremem, ben sanatçıyım' dedim. 'Burada sanat bitti. Burası gerçek hayat, savaş. Emir verdim mi öldüreceksin' dedi."

Türkiye'de korkunç bir savaşta bulunmuş, adam öldürmüş, gazilik unvanı almış tek sanatçı olduğunu da iddia eden Olgaç, orada gördüklerinin uzun süre gözünün önünden gitmediğini ve psikolojik destek aldığını söyledi.

Olgaç savaş suçu işlemiş
Hızını alamayan Olgaç, bir savaş esirini de vurduğunu söyledi. İlk öldürdüğü insanın bir esir olduğunu anlatan Olgaç, "İlk öldürdüğüm çocuk 19 yaşında, esir düşmüş bir askerdi. Silahı yüzüne doğrulttuğumda yüzüme tükürdü. Alnından vurdum, öldü" dedi. Aslında, Cenevre Sözleşmesi ile 1949 yılında belirlenen kuralları açıkça ihlal ettiğini itiraf eden Olgaç, daha sonraki günlerde çatışmada dokuz kişiyi daha öldürdüğünü söyledi.

Memleket için bin kişi öldüren de var
Ergenekon sürecini değerlendirmek için Uğur Dündar'ın sunduğu Arena programına konuk olan Ayhan Çarkın, "Terörle mücadele sırasında bin kişi öldürmüş olabilirim" demişti. Öldürdüğü kişilerin kimlikleri hakkında bilgi vermeyen Çarkın, Susurluk kazasının Ergenekon'u aydınlatan bir lamba olduğunu söylemişti.

Vekil bile "vururum" demişti
AKP Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Adalet Bakanlığı bütçesi görüşülürken, inanılmaz ifadeler kullanmıştı. DTP'li Hasip Kaplan'ın Erdoğan'a yönelttiği eleştirilere tepki gösteren Akgül, Erdoğan'ı desteklemek için, "Devletime milletime karşı suç işleyenleri vurmaktan hoşlanacağım. Adalet herkese fazla eşit uygulanıyor" dedi.

Akgül, bu ifadeleriyle, Erdoğan'ın pompalı tüfek ile göstericilerin üzerine ateş açan bir mahalleli için sarfettiği "halkımız kendini koruyor" sözlerini savunmaya çalışıyordu.