Denizkondu değil sergi gemisi!

Armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun Göcek koylarına yerleştirdiği 'denizkondusu'na, 'gemi statüsü' vermek için, "Sergi Gemisi" denildi.

soL (HABER MERKEZİ) Armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun Marmaris Limanı'na bağlı 'My Fantasy' adlı denizkondusu, "dokunulmaması" için bu kez de 'Sergi Gösteri Gemisi' yapıldı.

Sadıkoğlu, 800 metrekarelik, dubleks, yüzme havuzu, saunası, spor salonu bulunan daire şeklindeki yüzer evine, 10 yıl önce 'barge-yatch' (Duba-yat) adı altında tonilato belgesi almış ve yüzer evi bir 'denizkondu' şeklinde Sarsala Koyu'na yerleştirmişti. Yüzer evin, Sarsala Koyu'nu işgal etmesine karşı Çevre ve Orman Bakanlığı ile Denizcilik Müsteşarlığı'nın yıllarca bir işlem yapmaması, kamuoyunda tepkilere neden olmuş, tekne bir süre sonra halatlarla kıyıya bağlanan özel bir villa haline getirilmişti.

Tepkilerin giderek artması üzerine, Muğla Valiliği'nin, Denizcilik Müsteşarlığı'na bu durumun ne olacağını sorması üzerine, resmi makamlar harekete geçerek, yüzer ev için yeni bir formül arayışına girdi. Uluslararası sefer yapan gemilerle ilgili bir sözleşmeye dayanılarak, 16 Ekim 2008'de 'denizkondu' geminin tasdiknamesine 'Sergi Gösteri Gemisi' ibaresi konuldu.