"Hoş bulduk okur, ben yandaş"

Ergun Babahan köşe yazarlığı kadrosundan girdiği Star'da dün yayımlanan ilk yazısında, Türkiye'nin, tarihinin en kritik yol ayrımında oluşuyla kendisinin Sabah'tan sonra AKP'nin en üst perdeden destekçisi bir başka gazetede yaptığı yeni başlangıcın birbirine pek yakıştığı kaydını düşerek, yandaş basın haricindeki tüm basın-yayın organlarına veryansın etti.

soL (HABER MERKEZİ) Sabah gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ergun Babahan, Star gazetesindeki "Kritik yol ayrımında yeni bir başlangıç" başlıklı ilk yazısında, Star'da çalışmaya başlamasıyla ilgili duygularını, "yıllarını aynı kurumda geçirmiş bir gazeteci olarak yeni ufuklara yelken açmanın heyecanını yaşıyorum" sözleriyle ifade etti.

Sabah'tan ayrıldığından bugüne dek geçen beş ay içerisinde "dışarıdan" bir değerlendirme yapma fırsatı bulduğunu söyleyen Babahan, aşağı yukarı aynı mizanpaj, fotoğraf ve haberlerle bezenmiş gazetelerin hüküm sürdüğü medyada, bu kısırlık yetmezmiş gibi, tarafların açık ve net olduğu kıyasıya bir kavga yaşandığını söyledi. Ergun Babahan, sözünü ettiği kavganın, bir yanda "demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, farklılıkların zenginlik olduğuna inanan" ve "mahallenin yeni sakinleri" diye tanımladığı yandaş basın, öte yanda ise "mahallenin yeni sakinlerinden, şeffaflıktan, kirli çamaşırlarının pervasızca ortaya dökülmesinden rahatsız olan" geri kalanlar arasında yaşandığını yazdı.

"Kolay değil yıllardır astıkları astık, kestikleri kestikti. Bir telefonla bakan değiştirme, bir telefonla ihale iptal ettirme güçleri vardı. Şimdi yok. Onun için öfkeliler. Onun için herkese bir etiket yapıştırıyorlar. Ben ilk baştan kendi etiketimi kendim koyayım. Ben bir yandaşım ve bununla gurur duyuyorum" diyen Babahan, başta Doğan Medya Grubu'ndan olmak üzere kendisini eleştiren mestektaşlarını, çalıştıkları gazetelerin patronlarının iktidarına tapmakla ve Türkiye'de yaşanan "değişim"i kabullenemedikleri için halkın inançlarını, tercihlerini ve yaşam biçimlerini küçümsemekle suçladı.

Yandaş ve "Anti-..." Babahan: Çevir kazı yanmasın...
Kendisinin gerçekten 'yandaş' olduğunu, yandaşlığını da, demokrasiden, insan haklarından, hukuka saygıdan, hoşgörüden, herkesin inancını veya inançsızlığını, etnik veya kültürel kimliğini özgürce yaşamasından yana olmakla tarifleyen çiçeği burnunda Star yazarı Ergun Babahan'ın, "yandaş olduğum kadar 'anti'yim. Laiklik veya muhafazakarlık adına baskıya karşıyım, medya gücünün bir zenginlik, soygun kaynağı olarak kullanılmasına karşıyım. Laiklik adına halkın değerlerinin küçümsenmesine veya bu yolla soyulmasına da, muhafazakarlık adına insanların yaşam biçimine müdahale edilmesine de karşıyım" sözlerinden, medyada yaşanan savaşın izdüşümü imiş gibi görünen kimi tartışma başlıklarında bir dengede durmaya çalışacağı anlaşıldı.

"Türkiye tarihin kritik bir yol ayrımında. Ya darbeciyle, Ergenekoncu ile hesaplaşacak ve tam demokrasi olma yolunda dev bir adım atacağız ya da Ergenekon ve destekçilerine teslim olacağız" diyerek AKP iktidarının moderasyonu ile gerçekleşen bu kritik süreçteki
safını bilmeyen varsa diye bir kez daha vurgulayan Ergun Babahan, yazısını, "ben bir yandaşım ve bu kimliğimle gurur duyuyorum" sözleriyle noktaladı.