JMKDD: Kahraman özür dilemeli

Jose Marti Küba Dostluk Derneği,"12 Eylül rejimi" ve sosyalist Küba'yı aynı kefeye koyan yazısı nedeniyle Hasan Bülent Kahraman'ı özür dilemeye çağırdı.

soL (HABER MERKEZİ) Jose Marti Küba Dostluk Derneği (JMKDD) 12 Eylül rejimi ve sosyalist Küba'yı aynı kefeye koyan yazısı nedeniyle Hasan Bülent Kahraman'ı özür dilemeye çağırdı. Küba hakkındaki değerlendirme yazısına yazılan bir okur mektubunu yanıtlayan Kahraman'ın faşist bir darbeyle sosyalist Küba'yı bir tutmasını "terbiyesizlik" olarak nitelendiren JMKDD, "bu açıkça, Küba sosyalizmine ve Küba dostlarına hakarettir" dedi.

Kahraman'ın Küba gezisinin ardından yazdığı değerlendirme yazısını "kaba ve eksik" olarak değerlendiren JMKDD, açıklamasında "Ama o buna aldırmamış ve bunlardan genelleme çıkarmış ve kendisinden beklenebileceği gibi Küba'yı başka şeyler yanında özgür olmamakla eleştirenler kervanına katılmıştır" dedi. Kahraman'ın yazısının "klasik liberal solcu" tavrı olduğunu belirten JMKDD, yazının ardından gelen okur mektubunda Küba ile 12 Eylül rejimini aynı kefeye koymasını ise "terbiyesizlik" olarak değerlendirdi. Kahraman'a "12 Eylül faşizminin en has evladı siyasal İslam ile bu kadar barışık bir 'sosyalist ütopyanın' kendi değimiyle 'öncelikle bir ahlak meselesi' olan sosyalizm ile ilişkisini açıklaması" çağrısında bulunan JMKDD açıklamasında "Hükümet borazanı Sabah'ta yazmaktan, Türkiye gericiliğinin simgelerinden biri olan Fehmi Koru ile program yapmaktan rahatsız olmayanların Küba sosyalizminden rahatsızlık duyması son derece doğaldır. Ancak bu kimseye hakaret etme ve yanlış bilgilerle dolu yazılar üretme hakkı vermez" ifadelerine yer verildi.