Metroda göçmenlere ayrı vagon önerisi

İtalya’da koalisyon ortağı Kuzey Birliği Partisi, Milano’da “Milanolular” için metroda ayrı bir vagon tahsis edilmesini önerdi.

soL (DIŞ HABERLER) Dünya Başbakanı'nın "kadın hikayelerini" ve boşanma haberlerini takip ederken faşist uygulamaların korkutucu bir hızla arttığı İtalya'da hükümet ortağı olan sağcı Kuzey Birliği Partisi (KBP), Milano'da "Milanolular" için metroda ayrı bir vagon tahsis edilmesini önerdi.

KBP Milletvekili Matteo Salvini, "Toplu taşıma araçlarında önceleri malullere, yaşlılara ve hamile kadınlara tahsis edilmiş koltuklar vardı. Artık sadece Milanolular için koltuk ve vagon tahsis etme zamanı geldi" dedi.

KBP, "Milanolular"ın göçmenler yüzünden Milano'da azınlık durumuna düştüklerini savunuyor. Salvini, "Her metroda önden iki vagonun kadınlara tahsis edilmesini istedim. Bu sayede kadınlar, yabancı göçmenlerin taşkınlık ve tacizlerinden korunmuş olurlar. Zaten böyle gidersek, Milanolulara ayrı vagon tahsisi gerekecek. Milanolular artık korunması gereken bir azınlık haline geldi" diye konuştu.

İtalya'da göçmenler ayrı otobüse binecek!