YSK’nın sistemi çöktü

Yerel seçimlerde oy verilen pusulaların sayısındaki fazlalık, oy sayımın ağırlaştırırken Yüksek Seçim Kurulu’nda verilerin toplandığı sistemde aksaklıklar yaşanıyor. Antalya, İzmir, İstanbul'da bilgisayar sistemindeki arıza nedeni ile seçim verilerinin sağlıklı bir şekilde aktarılamadığı bildiriliyor.

soL (HABER MERKEZİ) Yerel seçimlerde oy verilen pusulaların sayısındaki fazlalık, oy sayımın ağırlaştırırken Yüksek Seçim Kurulu'nda(YSK) verilerin toplandığı sistemde aksaklıklar yaşanıyor. Birçok ilde Yüksek Seçim Kurulu'nun sistemine veri gönderilemediği bildiriliyor. Antalya ve İstanbul başta olmak üzere bazı ilçelerden YSK'ya bilgisayar sistemindeki arıza nedeni ile sağlıklı veriler aktarılamıyor.

Antalya'nın merkez Kepez İlçe Seçim Kurulundaki bilgisayar sistemindeki arıza yüzünden, seçim sonuçları girilemiyor. Kepez-1 ve Kepez-2 seçim kurullarının bulunduğu Hızır Reis Ticaret Meslek Lisesinde bilgisayar sistemlerinde arıza meydana geldi. Kepez-1 ve Kepez-2 Seçim Kurulları, Yüksek Seçim Kurulunun Seç-Sis sistemine girilemediğini, sistemdeki arızanın giderilmesi için teknik ekibin gelmesini beklediklerini ifade ettiler.

İstanbul'da başta Bağcılar, Güngören, Başakşehir ve Üsküdar olmak üzere İstanbul'un pek çok ilçesinden YSK sisteminde yoğunluk oluştuğu için veri aktarılamıyor.

İzmir 'de yerel seçimlerin ardından oy sayımı ve tasnif işlemleri Yüksek Seçim Kurulu'nun bilgisayar sistemindeki arıza nedeniyle sağlıklı bir şekilde yürütülemiyor. Yetkililer, Yüksek Seçim Kurulu'nun bu seçimle ilgili hazırladığı bilgisayar sisteminin aşırı yoğunluk nedeniyle çöktüğünü bildirirken, pusulaların bulunduğu çuvallar gecikmeyle saat 20.30 sıralarında merkezlerine ulaşmaya başladı.