Fazla mesai öldürüyor

Bergama'da bir 112 Ambulans şöförü ile Şırnak'da bir hekim ağır çalışma koşullarının sonucu olarak yaşamını yitirdi.

soL (İzmir) İzmir'e hasta götürüp Bergama'ya dönerken ambulansın Aliağa yakınlarında takla atması sonucu yaşamını yitiren Bergama 112 Ambulans Şoförü Erkan Hızlıer'in Bergama'daki ailesine İzmir Tabip Odası Genel sekreteri Dr. Mete Güzelant ve 60 dolayında 112 acil çalışanı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan İzmir Tabip Odası Şube Sekreteri Mete Güzelant, gece gündüz her türlü koşulda canı pahasına hizmet veren 112 çalışanlarının iş yüklerinin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Bergama'da bir sürücünün ve Şırnak'ta da bir hekimin meydana gelen kazalarda hayatlarını kaybetmelerinin gelecekte gerçekleşebilecek benzeri olayların habercisi olduğunu belirten Güzelant, "Başta hekimler olmak üzere 112 çalışanlarının zor çalışma koşulları düzeltilmezse, tüm Türkiye'de ambulans kazası, meslek hatası, isteksizlik, meslekten kopma ve benzeri olumsuz haberleri artarak duyacağız" dedi.

''Özel sektöre devretmeyin''
Çok genç yaşta işe başlayan ekip çalışanlarının özellikle ileri sürüş eğitimlerinden geçirilmesi, deneyimlerinin artırılması ve bunun süreklilik içinde yapılmasının son derece önemli olduğunu belirten Güzelant, hükümete seslenerek, "Halkın sağlığı açısından son derece önemli olan ambulans sitemini özel sektöre devrederek acımasız kâr sisteminin parçası haline getirmeyin" dedi.

Açıklamanın ardından Tabip Odası yöneticileri ve acil servis çalışanları, Bergama bölgesindeki 112 Acil Yardım ve Kurtarma çalışanlarını ziyaret etmek ve destek olmak amacıyla Bergama'ya hareket ettiler.