Yeni görev Netenyahu'nun

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, hükümeti kurma görevini Likud lideri Benyamin Netenyahu'ya verdi.

soL (DIŞ HABERLER) İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres hükümeti kurma görevini Likud Partisi'nin lideri Benyamin Netenyahu'ya verdi.

10 Şubat'ta yapılan seçimlerden 2. olarak çıkan Netenyahu "iki devletli çözüm" olarak bilinen Filistin Devleti'nin kurulmasına karşı olması ve birleşik Kudüs vaatleriyle biliniyor. Dahası Netenyahu'nun kendisinden daha sağcı olan Avigdor Lieberman liderliğindeki İsrail Evimiz Partisi ile ittifaka gitmesi bekleniyor. Önceki gün yapılan karşılıklı açıklamalarda seçimlerde 3. olan Lieberman, Netenyahu'nun hükümeti kurmasını isterken, Netenyahu da Lieberman ile koalisyonda yeralmaktan mutluluk duyacağını açıklamıştı.

İki partinin koalisyonun ABD tarafından hoş karşılanmayacağı söyleniyordu.

Kadima Partisi lideri Tzipi Livni bugün yaptığı açıklamada partisinin Netanyahu'nun yöneteceği hükümette yer almayacağını söyledi. Peres'le yaptığı görüşme sonrası açıklama yapan Livni, İsrail'in yanında Filistinlilere ait "iki devlete dayalı bir barış çözümü" istediğini söyledi.

Livni, aşırı sağcı Netanyahu'nun buna karşı çıktığını belirterek, "Artık her şey açıktır. Bu siyasi vizyonu olmayan bir hükümettir" dedi. Livni, "Böyle bir hükümetin hiçbir değeri yok ve ona kefil olmayacağım" diye ekledi.

Livni daha önce de Netenyahu ile koalisyona kapalı olduğunu ve muhalefette kalmaya hazır olduklarını söylemişti.