Küba'da yönetimde değişiklik

Aralarında Başkan Yardımcısı Carlos Lage ve Dışişleri Bakanı Felipe Perez Roque'un da olduğu birçok hükümet üyesini görevden alan kararname imzalandı.

soL (HABER MERKEZİ) Küba'da aralarında Bakanlar Kurulu sekreteri Carlos Lage ve Dışişleri Bakanı Roque'un da olduğu on bakanın yerine başka isimler atandı. Ülkede iktidarın daha etkin bir biçimde çalışması için gerçekleştirildiği açıklanan bu değişikliklerin Raul Castro'nun yeni bir ekibin önünü açma çabalarının bir parçası olduğu söyleniyor. Carlos Lage'nin Devlet Konseyi Başkan Yardımcılığı görevi ise sürüyor. Dışişleri Bakanlığı'na ise Bruno Rodriguez atandı.

Açıklamaya göre Ekonomi Bakanı, İç Ticaret Bakanı, Dış Ticaret Bakanı, Maliye Bakanı, Çalışma Bakanı, Bilim ve Çevre Bakanı da değişmiş oldu.

Lage ve Roque uzun süre "genç kuşağın en önemli temsilcileri" olarak görülmüş ve adları Fidel castro sonrası dönemin lider adayları arasında gösterilmişti. 1990'lı yıllardan bu yana ekonomi alanında üst düzey görevlerde bulunan Carlos Lage'nin daha liberal ekonomi politikalardan yana olduğuna ilişkin iddialar zaman zaman batı basınında dile getiriliyordu.

(Ayrıntılar daha sonra...)