Kızılay'da yeniden saldırı

Ankara Yüksel Caddesi Konur Sokak'ta bulunan Liseli Genç Umut, Dev-Lis stantlarına faşist bir grubun saldırısının ardından çıkan olaylar bugün protesto edildi. Protesto sırasında elinde kesici alet bulunan biri eyleme katılanlara saldırdı.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara'da Yüksel Caddesi'nde dün akşam yaşanan olayları protesto edenlere yine saldırıldı. Saldırı sırasında çıkan arbedede biri emniyet amiri iki kişi yaralandı.

Dün Kızılay Konur Sokak'ta açılan stantlara faşist bir grup tarafından saldırı düzenlenmiş, 18 kişi gözaltına alınmıştı.

Olayların ardından bugün öğle saatlerinde çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler stand önünde toplanarak, olayları protesto eden bir basın açıklaması yaptı.

Açıklama sırasında, elinde "sallama" olarak tabir edilen kesici alet bulunan bir kişi basın açıklamasına gelen vatandaşlara saldırdı.

Saldıran kişiye müdahale eden vatandaşlara polis göz yaşartıcı gaz sıkarak müdahale etti. Mithatpaşa Caddesi'ne yönelen vatandaşların dağılması için tazyikli su sıkıldı.

İlgili haberler: Kızılay'da faşist ve polis provokasyonu!

Yüksel Caddesi esnafından provokasyon açıklaması