KDHC’de onbinler ABD’yi protesto etti

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin başkentinde bir araya gelen yaklaşık 100 bin kişi, ABD’yi ve BM yaptırımlarını protesto etti.

soL (HABER MERKEZİ) Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) başkenti Pyongyang'da yaklaşık 100 bin kişi, ABD'yi ve BM yaptırımlarını protesto etti.

Kore Savaşı'nın yıldönümü nedeniyle devlet tarafından düzenlenen açık hava toplantısı, on binlerin katıldığı kitlesel bir eylem niteliği kazandı. Amerikan karşıtlığının damga vurduğu eylem sırasında hükümet, ABD ve Güney Kore'den gelen herhangi bir saldırının, nükleer bir saldırı ile yanıtlanacağını açıkladı.

Öte yandan KDHC basınında Amerika'nın ülkeyi işgal etmeye hazırlandığı yönünde yorumlar yapılırken, ABD'nin "Güney Kore'yi savunma" gerekçesiyle bölgede çok sayıda nükleer silah bulundurmasının mevcut gerilimi tırmandırdığı belirtiliyor.
KDHC'nin, ABD ve Güney Kore'ye karşı nükleer silah kullanmayı her zaman gündemde tutuğuna değinen gözlemciler, nükleer bir savaş çıkma ihtimalinin giderek kuvvetlendiğine dikkat çekiyor.

ilgili haber
http://haber.sol.org.tr/mansetler/mansetsag/15543.html