Karayalçın'ın umudu “küskün demokratlar”

SHP Genel Başkanlığı’ndan istifa ederek CHP’den Ankara’da aday olan Karayalçın, 2004 seçimlerine bakarak yaptığı hesaplamada “yüzde 42’yi bulacağını” öne sürdü.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara'da AKP'li Melih Gökçek'in rakibi olarak seçimlere giren CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın umudunu küskün demokratlara bağladı.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Karayalçın, seçimlerde alacağı oya ilişkin çeşitli tahminlerde bulundu. Açıklamasında 2004 yerel seçimlerine değinen Karayalçın, bu seçimde, CHP ve SHP'nin ayrı adaylarla seçime girdiğini hatırlatırken, sözlerini şöyle sürdürdü: "SHP'nin ve CHP'nin adayının aldıkları oyların toplam içindeki payı yaklaşık yüzde 33-34'tü. Minimumunu alayım, en azını söyleyeyim yüzde 32. O seçimde, 2004 seçiminde seçimlere ayrı ayrı girilmesi nedeniyle bunu protesto etmek için, buna tepki göstermek amacıyla 520 bin hemşerimiz, seçmen sandığa gitmemişti."

2004 seçimlerinde, "lanet olsun yine yapılamadı", "yine tutturamadılar, yine bir araya gelemediler, beceremediler" diyerek kendilerini protesto eden seçmenin yüzde 10'luk bir dilimi oluşturduğunu söyleyen Karayalçın, "yüzde 10 oranını yüzde 32'nin üzerine koyuyorum, sevgili hemşerilerim hesabım doğru galiba yüzde 42'yi buluyorum" dedi.