'İzmir'i alak sonra satak'

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "İzmir'i, istenilen konuma getirmek için AKP'nin teslim alması lazım" dedi.

soL (İzmir) Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İzmir Swissotel'de İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Ticaret Odası ile Ege Bölgesi Sanayi Odası üyeleri ve İzmirli işadamlarıyla bir toplantıya katılmak için, geçtiğimiz gün İzmir'e geldi. İzmir'e yönelik projelerin konuşulduğu toplantıdan sonra soruları yanıtlayan Unakıtan, AKP olarak asıl hedeflerinin yerel seçimlerde İzmir'i almak olduğunu söyledi.

"AKP'nin İzmir'i teslim alması lazım"
Bakan Unakıtan, İzmir'in gelişmesiyle ilgili çok güzel projeler olduğunu ve bunları bir an önce hayata geçirmek için çabaladıklarını ifade ettikten sonra, "İzmir bir dünya şehri. İzmir, Akdeniz ülkelerinin incisi gibi bir yer. İzmir'i tanıtmak için, İzmir'deki etkinlikleri artırmak için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Onun başlangıcı da yarınki toplantı olacak. Daha sonra çeşitli workshop programları başlayacak İzmir'de. Ama uluslararası bazı etkinlikleri İzmir'imize kazandırmamız lazım" dedi. "AKP olarak seçimlerde İzmir için iddialı mısınız" sorusuna, Unakıtan, "Tabii. İzmir'i artık teslim almamız lazım. İzmir'i istenilen konuma getirmek için AKP'nin teslim alması lazım" yanıtını verdi.

"Gelin de eserinizi görün"
İzmir'in simgelerinden, Emekli Sandığı mülkiyetindeki İzmir Büyük Efes Oteli'nin özelleştirilerek Swissotel olarak yeniden açılması konusunda görüşü sorulan Bakan Unakıtan, şunları söyledi: "Yanık bina, her taraf harap olmuş, havuzu, binası haraptı. Şimdi burayı görünce Özelleştirme İdaresi Başkanı'na telefon açtım. Gelin de eserinizi görün dedim. Hakikaten çok duygulandım, memnun oldum. Türk ekonomisi kazandı, hazinemiz kazandı. Bir de burada çalışanlar var. Ayrı bir faaliyet var. Bir de üstüne vergi alacağım. Bundan daha güzel ne olur?"