Hizbullah’a Adana’da Emniyet koruması

Adana’nın Seyhan ilçesindeki Barbaros mahallesinde, Hizbullah'a bağlı Muztazaf Der’in finanse ettiği Şûra-Der binası, mahalle halkı tarafından basıldı. Olay yerine gelen polis gericileri koruma altına aldı.

soL (Adana) Devlet eliyle 90'lı yıllarda kurulan Hizbullah'a bağlı Mustazaf Der'in finanse ettiği Toplumsal Dayanışma ve Şûra Derneği'ne (Şûra-Der) halk tarafından baskın yapıldı. Geçen hafta Cuma günü Barbaros mahallesinde kendilerine karşı çalışma yapan dört gencin yolunu keserek derneklerine götüren gericiler, iki gün boyunca gençlere işkence yaptı. İki gün boyunca arkadaşlarını arayan gençler, Şûra-Der'de tutulduklarını öğrenince, derneğe giderek kurtarmak istediler.

Gericiler tarafından saldırıya uğrayan gençler, yakınlarda bulunan bir internet kafeye sığındı. Gericiler, içeriye girmeye çalışanlara izin vermeyen kafenin sahibine ve çevredeki diğer esnafa saldırdıktan sonra, dernek binalarına döndüler. Lüks bir arabanın içinden çok sayıda satır ve bıçak, dernek binasına götürülürken, sonrasında transit arabalara doluşan çok sayıda gerici, binaya girdi.

Akşam saatlerinde Çarşamba Pazarı önünde toplanan yüzlerce kişilik kalabalık, derneğin faaliyet yürüttüğü binanın önüne geldi. "Kahrolsun Hizbullah" diye bağıran mahalleliler derneğe girmeye çalıştı. Derneğe ait arabalar ve dernek binası taşlandı. Çıkan kavgada biri ağır on dernek üyesi yaralandı. Kaçmak isteyen dernek üyelerinin çevresi sarıldı. Arkadaşlarının kayıp olduğunu iki gündür bildirmelerine rağmen hiçbir girişimde bulunmayan ve gündüz vakti herkesin gözü önünde eşkıyalık yapan Şûra-Der üyelerine müdahalede bulunmayan polis, olay yerine gelerek dernek üyelerini koruma altına aldı.

Yaklaşık dört ay önce kurulan derneğin faaliyetlerinden rahatsız olan Barbaros mahallesi halkı ile Şûra-Der arasında daha önce de kavga çıkmış ve Emniyet güçleri derneği sürekli koruma altında tutmaya başlamıştı.

Olayın ardından basın açıklaması yapan Özgür-Der, Şûra-Der'in yasal bir dernek olarak faaliyet yürüttüğünü söyleyerek Şûra-Der'in yanında yer aldı. Mahalle halkının "saldırı"sının demokrasiye karşı olduğunu ve Ergenekoncuların işi olduğunu belirterek olayı kınadı.