Her şey Erbakan için

Cezası defalarca ertelenen daha sonra da ev hapsine dönüştürülen Erbakan'ın ev hapsi, Gül tarafından "sürekli sağlık sorunu" gerekçesiyle affedilmişti. Gül'ün kararının ardından siyasi yasağı da kaldırılan Erbakan, siyasete hızlı bir giriş yaptı ve dün İran'a uçtu.

soL (HABER MERKEZİ) Sağlık sorunu gerekçesiyle ev hapsi cezası affedilen Necmettin Erbakan, siyaset yasağının da kaldırılması üzerine hemen siyasete döndü. Hapis cezasını kendi evinde çekmesine dahi engel olabilecek sürekli hastalığı nedeniyle affedilen Erbakan, görüşmelerde bulunmak üzere İran'a gitti.

Erbakan'ın hukuk "mücadelesi"
28 Şubat'ın ardından kapatılan Refah Partisi'nin, Hazine'den aldığı 1 trilyon 236 milyar lira yardımı iade edemeyen ve bu parayı harcandı gibi göstermek için 139 adet sahte belge ürettiği saptanan Erbakan, toplam 2 yıl 4 aylık hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ard arda aldığı sağlık raporlarıyla cezasının infazını 4 kez erteleten Erbakan'ın avukatlarının yaptığı başvurular sonucunda hakkındaki karar bozuldu ve dava tekrar görüldü. Bu sırada hükümet, bir yasa değişikliği yaptı ve cezanın evde infazının yolunu açtı. Tekrar görülen davada Erbakan'a yine 2 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Erbakan, 2 yıl 4 aylık hapis cezasının infazı olan 11 ay 2 günlük cezayı, 25 Mayıs 2008 tarihinden itibaren Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde yer alan Altınoluk'taki yazlığında geçirmeye başlamıştı.

Gül, Erbakan'ın sürekli sağlık sorunlarını gerekçe göstererek hapis cezasını affetti. Erbakan, bu af sayesinde 11 ay 2 çekmesi gereken ev hapsi cezasından sadece 2 ay 23 günde kurtuldu.
Son olarak geçtiğimiz günlerde siyasi yasağı kaldırılan Erbakan, Saadet Partisi'nde siyasete geri döndü.

İran'a gidiyor
Cezasını evinde çekmesine dahi mani olacak "sürekli sağlık sorunu" gerekçesiyle affedilen Erbakan'ın, siyaset yasağının kalkmasının hemen ardından bir haftalık İran seyahatine çıkması tartışmalara neden oldu. Üzerindeki yasağın kalkmasının ardından siyasete hızlı bir dönüş yapan Erbakan, dün yaptığı basın açıklaması ile İran gezisi hakkında bilgi verdi. Ankara'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında gezisinin önemi ve güncel siyaset ile ilgili açıklamalar yapan Erbakan, "İnsanlık Tarihi Boyunca 'Hakkı' ve 'Kuvveti' Üstün Tutan Medeniyetler" başlığıyla hazırladığı grafik üzerinde insanlık tarihini anlattı.

Sağlık sorunları
Erbakan, "sağlık durumunun seyahate çıkmasına engel olup olmadığının" sorulması üzerine ise "2 tane sağlık yardımcımızda bizimle geliyor. Bütün gücümüzle hasta yatağımızdan kalkıp. Sürünerek gitseniz, gitmemiz gerek. Bizim bavullarımız ilaçlarla dolu. Birçok teferruat sağlıkla ilgili alındı. İnşallah Allah bir hafta dayanmamıza yardım eder" dedi.