Habertürk yan çizdi

Altaylı’nın “Promosyon yok” iddialarıyla ortaya çıkan HaberTürk gazetesi, 59 kupona çocuklar için eğitim seti verme promosyonu başlattı.

soL (HABER MERKEZİ) Büyük iddialarla ve "promosyon yok" sözleriyle yayın hayatına giren Fatih Altaylı'nın gazetesi HaberTürk, satışlarının ilk haftaya göre düşmesiyle birlikte promosyon dağıtmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan HaberTürk, önce panolarda, duraklarda verdiği reklamlarla konuşulmuş, Altaylı gazete için çok büyük iddialar ortaya atmış ve toplumda büyük beklenti yaratılmıştı.

Gazetenin satışının 2-8 Mart haftası istatistiklerine bakıldığında bir önceki haftaya göre 155 bin kadar düştüğü, satış rakamının 195 bin civarında olduğu görülüyor. Bu düşüşle birlikte Altaylı'nın "promosyon yok" iddiasını bir kez daha değerlendiren gazete promosyon kampanyası başlattı. Altaylı'nın gazeteye ilişkin bir başka iddiası da HaberTürk'ün 100 bin satmaması halinde görevi bırakacağı yönündeki sözleriydi.

Promosyon değil eğitim seti!
HaberTürk promosyon kampanyasında, "59 kupona, kız çocuklarına Missie, erkek çocuklarına G.O.R.A dizüstü eğitim seti" vereceğini duyururken, Altaylı, Ajans HaberTürk muhabiri Umut Tütüncü'ye verdiği röportajda konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "HaberTürk'ü çıplak bir şekilde buz gibi suya soktuk. Rakipleri onlarca promosyon verirken biz hiçbir promosyon vermedik. Üstelik de en yakın rakibimizden 10 kuruş daha yüksek fiyatla. Ve Türk basın tarihinde çıktığı hafta en çok satan gazete olduk. Şimdi o çeliklenen gazeteye gereken desteği veriyoruz." Altaylı, röportajda, tiraj beklentisi olup olmadığı yönündeki soruya da "var tabii. Diğer gazeteler, ki onlara rakip demiyorum çünkü farklı kulvarlarda koşuyoruz, onlarca promosyon veriyorlar. Pek çok kupon. Günlük hediyeler. Biz sadece çocuklar için ilk laptopları denilebilecek bir eğitim seti veriyoruz. Bu bize tiraj getirecek. Getirdi bile. 300 bin barajına geldik. 15 günde" şeklinde yanıt verdi. Altaylı'nın tiraja ilişkin sözleri gazetenin çıktığı 1 Mart haftası için gerçekçi olsa da ikinci haftadan itibaren tirajın 200 binin altına düştüğü biliniyor.