Fuarın yıldızı 'Tillo'lu Said'

Diyanet Vakfı'nın "Kitap ve Kültür Fuarı"nda, dünün popüler etkinliği, Risale-i Nur'un Latin harfleriyle ilk baskısını yapan Said Özdemir'in imza günüydü.

soL (ANKARA) Türkiye Diyanet Vakfı ve Vakıf Fuarcılık tarafından Ankara ve İstanbul'da düzenlenen "Kitap ve Kültür Fuarı"nda tarikatler cirit atıyor. Kocatepe Camisi'nin avlusunda iftar yemeği dağıtılmasından dolayı akşam saatlerinde dargelirli vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, fuarın ziyaretçileri pahalı giyimli ya da cübbeli - çarşaflı kişilerden oluşuyor.

Ankara'da Kocatepe Camisi'nin üst katındaki bir salonda gerçekleştirilen fuarda, dün düzenlenen bir etkinlik dikkat çekti. "Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin talebelerinden M. Said Özdemir, Risale-i Nur kitaplarını imzalayacaktır" diye duyurulan etkinlik, Nur Neşriyat adlı bir yayınevinin standında gerçekleştirldi.

Siirt'in Tillo ilçesinde doğan, ve dedesi Said-i Nursi hayranı olan Said Özdemir, anlattığına göre, "Bediüzzaman'ın 'Tillo'dan bana bir yardımcı gönder' diyerek dua etmesinden 70 yıl sonra onunla tanışıp, tam yedi yıl boyunca yanında bulunmuş". Özdemir aynı zamanda, Said-i Nursi'nin kerameti kendinden menkul sözlerinin bir derlemesi olan Risale-i Nur'un Latin harfleriyle ilk baskılarını yapan kişi. Said-i Nursi'nin takipçileri tarafından neredeyse Kuran'dan bile ileri tutulan Risale-i Nur, Fethullah Gülen cemaatinin de baş ucu kitaplarından biri.

Müslüman çocuk Monopoly'si!
Fuarda çocuklara yönelik yayınların zenginliği de dikkat çekiyor. "Müslüman Çocuk Oyun Seti" olarak tanıtılan ve Muştu Yayınları'nın dağıtımını yaptığı "İpek Yolu" adlı evlere şenlik bir oyununun kuralları, emlak spekülasyonuna dayanan kutu oyunu Monopoly'yi andırıyor. Fakat bu oyunda piyonlar deve biçiminde, kazanılan altınlarla hayır işlenerek ya da Hacca gidilerek sevap kazanılıyor. 99 sevap puanı kazanan oyuncu ise cennete gitmeye hak kazanıyor!

Fuarda ayrıca, son dönemde yolsuzluk suçlamasıyla gündeme gelen "Deniz Feneri Derneği"nin yanı sıra aynı içerikteki "Kimse Yok mu" ve "Cansuyu" adlı "sosyal yardımlaşma kuruluşları" da stand açıyor.