Fransa: En kötü ihtimale hazırlanmalıyız

Air France'a ait bir uçağın, Brezilya'dan Fransa'ya gerçekleştirdiği seferi sırasında radardan kaybolduğu açıklandı. Uçağın düşmüş olduğu tahmin ediliyor. Fransız Bakan Jean-Louis Borloo, uçağın deposundaki yakıtın şu ana kadar bitmiş olacağını söyleyerek, "Kendimizi en trajik senaryoya hazırlamalıyız" dedi.

soL (DIŞ HABERLER) Brezilya'dan Fransa'ya gelmekte olan ve 12'si kabin görevlisi olmak üzere 228 kişiyi taşıyan Air France'a ait A330-200 tipi Airbus uçağı radardan kayboldu.

Air France yetkilileri uçağın fırtınalı bir bölgede seyrettiğini, önce bir türbülanstan geçtiğini, ondan 15 dakika sonra , uçaktaki elektrik sistemlerinin kısa devre yaptığı bilgisini verdiler. Uçağın radardan kaybolmadan önce alınan son mesajın elektrik sistemlerinde kısa devre olduğu söylendi.

Rio de Janeiro'dan Paris'e giden AF-447 uçuş numaralı uçağın Atlantik Okyanusu üzerinde düşmüş olduğuna neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Paris Charles De Gaulle Havaalanı yetkilileri, uçağın saatlerce önce radar ekranlarından kaybolduğunu, havaalanında bir kriz masası kurulduğunu açıkladı. Yolcuların aileleri havaalanında beklemeye başladı. Fransız basını yolcuların büyük oranda Brezilyalı olduğunu yönünde haberler yayınladılar.

Air France yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, uçağa yapılan testlerden olumsuz sonuç alınmadığını, ellerinde kesin bilgiler bulmadan uzun açıklamalar yapamayacaklarını belirttiler. Bir yetkili "Uçakta toplam 228 kişinin olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda Brezilyalı yetkililer arama başlattı, ancak uçağın kaybolduğu bölge Brezilya kıyılarından oldukça uzak bir yerde. Hepimiz çok derinden etkilenmiş durumdayız. Hepimiz yolcu yakınlarının şu andaki endişelerini paylaşıyoruz. Herhangi bir bilgi sahibi olur olmaz size ileteceğiz. Ancak size doğru bilgi vermek istiyoruz. Fırtınalı bir bölgeden geçtiğini biliyoruz. Ama net bilgiler öğrenmeden bilgi vermek istemiyoruz" dedi.

Fransa lideri Nicolas Sarkozy ise, konuyla ilgili bakanlarının Charles De Gaulle Havaalanı'na gitmesini istedi. Sarkozy, Fransa'nın da aktif bir şekilde arama-kurtarma çalışmalarına katılacağını duyurdu. Fransız hükümetinde ikinci isim konumunda olan bakan Jean-Louis Borloo ise uçağın deposundaki yakıtın şu ana kadar bitmiş olacağını söyleyerek, "Kendimizi en trajik senaryoya hazırlamalıyız" açıklamasında bulundu.