Fidel Amerikancı oldu!

Küba'nın efsanevi liderinin Amerikancılığı ortaya çıktı. Vatan gazetesinin pazar günü yaptığı bir haberde Castro'nun Amerikan kovboy şapkası ile poz vermesi "ne yaptın Commandante" başlığı ile duyuruldu. Habere göre, bütün dünya bu haberi konuşuyormuş! soL araştırdı. Zaten Küba devriminin diğer önde gelen liderlerinden Camilo, Devrimci Ordu'nun süvarileri ve hatta eski…

Ne yaptın Commandante!.. Küba'nın esfanevi komünist lideri Fidel Castro'nun yeni imajı görenleri şok etti

Havana'da, Honduras Devlet Başkanı Manuel Zelaya ile ikili bir görüşme yapan Castro, görüşmeye "Amerika ve emperyalizmin" simgesi olan beyaz bir kovboy şapkası ile katılınca yer yerinden oynadı. Dünyadaki birçok internet sitesi, bu şapkaya bir anlam veremedi. Özellikle son 8 yılda "kovboy" başkan Bush ile özdeşleşen şapka aynı zamanda ABD'nin ve kapitalizmin simgesi Marlboro'nun da simgelerinden. Fidel Castro, geçen yıl sağlık problemleri yüzünden 33 yıldan beri yürüttüğü devlet konseyi başkanlığını kardeşine devretmişti. (Vatan- 15 Mart Pazar)

Yukarıdaki habere göre, Fidel Castro, Amerikan kovboyu şapkası giymiş, ortalık karışmış.

Evet, Fidel o şapkayı giymiş. Çünkü o şapkayı Kübalılar yıllardır giyiyor. Diğer birçok Latin Amerika ülkesinde olduğu gibi... Küba'nın Devrimci Silahlı Kuvvetleri'ndeki süvari birliklerinin kullandığı şapkalar onlar. Güneşe karşı koruyor, terletmiyor. Ama gözü ABD'den başka bir şey görmeyenler, bu şapkaları Amerika ile özdeşleştiriyor, ortaya komik haberler çıkıyor.

Brejnev Amerikalı

Camilo Amerikalı

Kübalı devrimci askerler Amerikalı