Evren, Arınç, Özkök aynı karede

Darbelere karşı olduğu iddia edilen Ergenekon davasına "devletin bağırsakları temizleniyor" sözleriyle destek veren Bülent Arınç, "darbeler dönemi sona erdi" diyen Hilmi Özkök ve 1980 darbesinin lideri Kenan Evren yan yana kurdele kesti.

soL (HABER MERKEZİ) Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde bir anaokulu açılışında darbeleri engelleme ve demokrasinin gelişmesi için yürütüldüğü iddia edilen Ergenekon davasına "devletin bağırsakları temizleniyor" sözleriyle destek veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, aynı davada tanıklık yapan ve darbeyi engellemekle övünen emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve 1980 darbesinin lideri Kenan Evren aynı karede kurdele kesti.

Arınç ile Kenan Evren'in "hoş sohbeti"nin kameralara yansıdığı "Mehmet Altan" Anaokulu'nun açılış törenine AKP Manisa milletvekilleri Recai Berber, Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez de katıldı.

Hatırlanacağı üzere bir süre önce "Ergenekon davasının savcısıyım" diyen Başbakan Erdoğan'ın Genel Başkanı olduğu AKP'ye üye Fethiye Belediye Meclisi üyeleri Kenan Evren'in adının sokaklardan silinmesine de karşı çıkmıştı.

Arınç: Darbeleri özlüyorlar
Arınç Manisa'daki açılışların ardından gittiği Aydın'da partisinin il kongresinde konuştu. Saadet Partisi, Hüsamettin Cindoruk ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i eleştiren Arınç, Saadet Partisi'ni AKP'nin hizmetlerine engel olmakla suçladı. Cindoruk ve Demirel'i "darbe beklentisi" ile suçladı.

Arınç "Eski günler ne güzeldi diye hâlâ toprağı eşeleyenler var. 'AKP gitse de, eski günlere dönsek' diyenler var. Şimdi 70'lik 80'lik insanların AKP'ye düşmanlıkları nedeniyle bir araya geldiklerini gördükten sonra, yeni siyasi projeleriyle 'Türkiye batarsa batsın ama AKP iktidardan gitsin' diyen ihtiras küpü adamları gördükten sonra duracak mısınız? Ah o eski günler diyenler var. Eski darbeleri özleyenler var. Sıkıntılı günler gelsin, biz yine vatan kurtaran aslan gibi piyasaya çıkalım isteyenler var Türkiye'de" dedi.

İlgili haber:

AKP darbelere çok karşı