Ecevitlerin Gülen aşkı

HaberTürk'e verdiği röportajda, "Fethullah Gülen'in elini tutan ilk kadın" olduğunu söyleyen Rahşan Ecevit, "Bülent onun okullarını çok beğeniyordu" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) HaberTürk, ilk sayısında Rahşan Ecevit ile yapılan bir röportaja yer verdi. Genelde, Rahşan ve Bülent Ecevit arasındaki ilişkiden bahsedilen röportajda, Ecevit ailesinin Fethullah Gülen ve tarikatlarla ilgili düşüncelerine de değinildi.

"CHP yeni bir şey söylemiyor"
Bülent Ecevit'in Kürt kökenli olmasına karşın ne dini ne de etnisiteyi siyasi bir malzeme olarak kullanmadığını söyleyen Rahşan Ecevit, bazı kesimlerin kendilerini "dinsiz" olarak gösterdiğini, "ama asla öyle olmadığını" ifade ederek, "Bülent hassastı. Dinden bahsetmek istemezdi. Din ve devleti birbirinden ayrı tutarken, inançların görmezden gelinmemesi gerektiğini düşünüyordu. Onun inanç kelimesinin içinde çarşaf da,Kuran kursu da, türbe de vardır. Bugün CHP yeni bir şey söylemedi" dedi.

Tarikatlar
Rahşan Ecevit, Balçiçek Pamir'in "Tarikatlarla ilişkisi nasıldı?" sorusuna, "Tarikat yol demektir, herkesin Allah'a ulaşmak için bir yol arama hakkı vardır diye düşünürdü" yanıtını verdi.

"Gülen evimize geldi"
"Gülen ve çevresindekiler bizimle hep görüşmek istedi. Bülent onlarla görüşmemişti. Bir gün evde kapı çaldı, bir açtık, Fethullah Gülen" diyen Rahşan Ecevit, kendisinin şaşkınlıktan elini uzattığını, Gülen'in de elini çekmediğini anlattı. HaberTürk bu ayrıntıyı bir arabaşlık olarak öne çıkardı. Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit'in Gülen ile "randevusuz geldiği için kapı aralığında" görüştüğünü ve bu görüşmede eğitim üzerine sohbet edildiğini belirtti.

DSP ve Fethullah
90'ların ikinci yarısında Ecevit ile Fethullah Gülen arasında yaşanan yakınlaşmanın DSP'yi iktidara taşıdığı biliniyor. Laiklikle bağdaşan tarikatlar/bağdaşmayan tarikatlar ayrımı yapan Ecevit, Fethullah Gülen'in okulları için ovgü dolu ifadeler kullanmıştı. Ecevit son dönemde Gülen ile yakınlaştığı için sık sık eleştirilmişti. DSP içinde bu konudan rahatsız olanların yönetime karşı sesini yükselttikleri haberleri basında yer almıştı.

Gülen, Ecevit'in ölümünün ardından yayınladığı mesajda, "Milletimizce de malum olduğu üzere, o, hep inandığı gibi yaşadı ve inançlarından asla taviz vermedi. Türkiyemizin geleceği adına yapılan olumlu hizmetlere sürekli destek verdi. Bir takım kaba dayatmalar karşısında asla eğilmedi. Ve bu duygularla Allah'a yürüdü" demişti.