Ecevit komaya girmeden önce ne oldu?

DSP’den ihraç edilen İstanbul milletvekili Ahmet Tan, Ecevit’in komaya girmesinden 24 saat önce Oran’da “çok önemli hadiseler” yaşandığını belirterek Zeki Sezer’den bunları açıklamasını istedi.

soL (HABER MERKEZİ) Yerel seçimlerde CHP'ye destek verdikleri gerekçesiyle DSP'den ihraç edilen milletvekillerinden Ahmet Tan, dün TBMM'de yaptığı basın toplantısında başkanlıktan istifa eden Zeki Sezer'i hedef aldı. Zeki Sezer'in partiye "gözyaşları kurumadan geri dönme kararlılığında" olduğunu öne süren Tan, 17 Mayıs'ta yapılacak DSP Kurultayının Danıştay saldırısının yıldönümüne denk gelmesini "ilahi adalet" diye niteledi. Danıştay saldırısının ardından eski Başbakan Bülent Ecevit'in komaya girdiğini hatırlatan Tan, Sezer'den Ecevit komaya girmeden önceki 24 saatte Oran sitesindeki evde neler yaşandığını da açıklamasını istedi.

Özbilgin'in cenazesi öncesinde yaşanan olay
Zeki Sezer'in partiye yeniden dönmek istemesini "Bu partiye yapabileceği son kötülük olur. Geri dönmesi, Ecevit'e ve 'en büyük eserim' dediği partisine büyük saygısızlık olur" diye değerlendiren Tan, kurultayda Sezer'in kenara çekilmesi ve genel başkan adaylarının özgürce yarışması gerektiğini ileri sürdü. Ahmet Tan şöyle devam etti: "Yoksa, Sayın Sezer'in, merhum Ecevit ile komaya girmeden önceki son 24 saatte, Oran sitesinde yaşadıklarını açıklamasının zamanının geldiğini düşünüyorum. Çünkü siyasi adalet belki yok ama ilahi adalet muhakkak ki var. İlahi adalet olmasaydı, Sezer'in, geri döneceği tarih olarak, 17 Mayıs'ı seçmezlerdi. 17 Mayıs, Danıştay üyesi Mustafa Özbilgin'in öldürüldüğü tarih... Ecevit, Özbilgin'in cenaze töreninde beyin kanaması geçirip komaya girmişti. Ondan önceki saatlerde de belirttiğim, açıklanma zamanı gelen olay yaşanmıştı. Bunu, ilahi bir tesadüf olarak yorumluyorum" dedi.

Tan susuyor, Sezer'in açıklamasını bekliyor
Gazetecilerin "açıklanma zamanı gelen olay" sözüyle neyi kastettiğini sorması üzerine ise Tan şunları söyledi: "O son 24 saatte, Ecevit'in beyin kanaması geçirip komaya girmesinden önce çok önemli hadiseler yaşandı. O hadiselerle ilgili açıklama yapmak istemiyorum. Eğer Sayın Sezer, geri dönecekse onları açıklayıp dönsün. Onları da hep beraber yaşadık. Bu noktada, susmak istiyorum. Belki ki Sayın Sezer, yeniden konuşmak için geliyor. Eğer konuşacaklarının içine, Ecevit'in beyin kanaması geçirmeden önceki saatlerde yaşananları katarsa, büyük hizmeti olur, hem bu partinin saygınlığına hem Ecevit'in hatırasına."

'Resimlerinin basılı olduğu çakmaklar boşa gitmesin diye'
Sezer'i parti kaynaklarını hovardaca kullanmakla da suçlayan Tan "Belli ki Sezer genel başkanlığı, hevesimi alamadım bir daha olurum sanıyor. Geri dönmesinin bir sebebi de Çin'de özel yaptırılan trilyonlarca liralık hediyelik çakmağın çöpe atılmasını önlemek olabilir. Çünkü çakmakların üzerinde Sezer fotoğrafı ve imzası var. Bir başkası genel başkan olursa çakmaklar bir işe yaramayacak" diye konuştu. DSP'nin depolarındaki çakmakların, parti bayrakları ile hediyelik kalemlerin toplam değerinin 10 trilyon lirayı bulduğunu söyleyen Tan "Paraların fotoğraflı çakmağa yatırılması fikirsizlikten beslenen trilyonluk kamusal bir hovardalıktır. Bunların hesabını vermeden dönerse, bu DSP'ye yapacağı son kötülük olur" dedi.