Devlet koruyor kadınlar takipte

Yurtsever Cepheli Emekçi Kadınlar Hüseyin Üzmez’i protesto eden iki kadına 15 yıl hapis istenmesine tepki gösterdi. Taksim’de eylem yapan Halkevleri üyesi kadınlar da “15 yıl değil 150 yıl da verseniz haklayacağız” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismar suçu ile tutuksuz yargılanan Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'e protesto gösterisinde bulunan Pınar Koyuncular ve Nergiz Şimşek'e 15 yıl hapis istemi ile dava açılması protesto ediliyor.
Yurtsever Cepheli Emekçi Kadınlar bir açıklama yaparak "Bu ülkede tacizci Hüseyin Üzmez ile 'uğraşmamaya' çalışan adli makamlar, tacizciyi protesto edenlerle uğraşıyorlar. Hüseyin Üzmez hem gerici hem arsız zihniyetin en ayyuka çıkan simgesidir. Kendisini protesto edenler için 'İşim yok da avratlarla mı uğraşacağım?' diyen Üzmez, gerici ve arsız olduğu kadar pişkin ve utanmazdır. Bütün emekçi kadınlar, kendilerinin ve çocuklarının onuru için bu gerici zihniyeti ve onun temsilcisini mahkum etmelidir. 'Üzmez' mutlaka üzülmelidir!" dedi.

Halkevleri üyesi 25 kadın da dün öğle saatlerinde Beyoğlu Galatasaray Lisesi önünde toplanarak, Hüseyin Üzmez'i adliye girişinde ve çıkışında şemsiye ve yumurtalarla protesto ettikleri için 31 yaşındaki Pınar Koyuncular ile 19 yaşındaki Nergiz Şimşek hakkında dava açılmasını protesto etti. Ellerindeki şemsiyelerle eylem yapan Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri üyesi kadınlar "Devlet Hüseyin'i Üzmez kadınları üzer", "Kız kardeşlerimize dokundurtmayız", "15 yıl değil 150 yıl da verseniz haklayacağız" yazılı dövizler taşıdı. Halkevleri İstanbul Şube Başkanı Semra Ocak, son aylarda her gün kadınların kurbanı olduğu yeni bir cinayet, taciz, tecavüz vakasının yaşandığını belirterek, tüm bu saldırıları ancak kadınların örgütlü mücadelesinin durdurabileceğini söyledi. Ocak "Halkevci ve Kolektifçi kadın arkadaşlarımızın yaptığı eylem hakkında savcılık tarafından başlatılan soruşturmaya derhal son verilmelidir. Tacizi-tecavüzü protesto eden kadınlar değil tecavüzcüler yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır" diye konuştu.