Ciner Çölaşan'ın görevini sonlandırdı

Habertürk Emin Çölaşan'ın işine son verdi. Deneyimli gazetecinin Ciner'in nükleer santral ihalesini sekteye uğratmaması için çıkarıldığı iddialarına Çölaşan'dan açıklama geldi.

soL (HABER MERKEZİ) Gazeteci Emin Çölaşan, Hürriyet Gazetesi'ndeki görevinden sonra Habertürk'teki görevinden de alındı.
Vatan gazetesinin "Turgay Ciner'in nükleer santral ihalesi sekteye uğratmasın diye yollar ayrıldı" iddilarını Turktime'dan Talat Atilla'ya yanıtlayan Çölaşan, transferinin AKP'nin baskısıyla engellendiğini söyledi.
"AKP önümü kesmek için herşeyi yapıyor"AKP iktidarının önünü kesmek için herşeyi yaptığını söyleyen Çölaşan "Ciner Grubu'nun üzerinde de baskı vardı. Bu açık açık ortadaydı" dedi.
Anlaşmanın bozulmasını da anlatan Çölaşan "Fatih, yaklaşık 2 hafta içinde, 3 kez telefonuma çıkmadı, geri de dönmedi. Benim numaramı cep telefonunda görmesine rağmen her telefona "Emin abi, merhaba' diye çıkan Fatih, telefonlarıma çıkmamaya başladı. Bir şeyler olduğunu hissetmiştim. Bir terslik vardı. Ama ne olduğunu bilmiyordum" dedi.
"Ciner'i yürekli, düzgün bir adam olarak görmüştüm"Çölaşan şöyle devam etti: "Söyleşimde Ciner'e 'Bekir Coşkun ve ben size geleceğim. Aynı doğrultuda yazılar yazacağız. Siz büyük bir iş adamısınız, hükümetle bir sürü işiniz var. Sizin başınıza bir sorun yaratmaz mı?' diye sorduğumu anlattım. Fatih Altaylı'nın da olduğu toplantıda, Turgay Ciner bana aynen şunu söylemişti "Abi ben sadece Allah'tan korkarım. Bunlar benim malımı, Sabah Gazetesi ve ATV'yi gasp ettiler" dedi. Bu konuşmalar Fatih Altaylı'nın internet sitesinde de çıktı. Bu haberde Altaylı "Ben Emin Çölaşan ile çalışmayı gözden geçireceğim' dedi. Oysa ben bu lafı Turgay Ciner'i onore etmek için söylemiştim. Onu gerçekten de düzgün, yürekli bir adam olarak görmüştüm."
"Parayı iade ettim"Ciner'den üç aylık 75 YTL aldığını söyleyen Çölaşan harcadığı parayı da iade ettiğini söyledi. Çölaşan "Turgay Ciner olayında hükümet yoğun baskı yapmış. Zaten AKP iktidarı benim önümü kesmek için elinden gelen her çabayı gösterdi. Benim başka gazetelere gitmemi de önlediler. Patronlarına tehdit yapdırıp, şantaj yapıp, Başbakanlık mahallesinden gelen şeylerdi bunlar. Dolayısıyla iş benim için orada kaldı. Turgay Ciner'le olayımın durup dururken bitirilmesi akılda bazı kuşkular uyandırıyor" dedi.