Bulunan enkaz Air France uçağına ait değil

Brezilya Hava Kuvvetleri, bulunan enkazın düşen Air France uçağına ait olmadığını açıkladı.

soL (DIŞ HABERLER) Fransız ve Brezilya ordusu düşen Air France uçağının enkazını kaldırmak için okyanusun iki yakasında çalışmalara devam ederken Brezilya Hava Kuvvetleri, bulunan enkazın düşen Air France uçağına ait olmadığını açıkladı.

Brezilya Hava kuvvetleri yetkilisi Ramon Borges Cardoso, "uçağa ait hiçbir parçanın bulunmadığını" belirttiği açıklamasında denizden ahşap bir kanat çıkarıldığı, ancak Air France uçağında böyle bir ahşap parça bulunmadığı ifade edildi. Fransa Ulaştırma Bakanı Dominique Bussereau da, bu açıklamaları doğrulayarak, bunun "kötü bir haber olduğunu" kaydetti.

Brezilyalı yetkililer, daha önce yaptıkları açıklamalarda, bulunan enkaz parçalarının kayıp Air France uçağına ait olduğunu belirtmişti.

Air France İcra Kurulu Başkanı Pierre-Henri Gourgeon ve Genel Müdürü Jean-Cyril Spinetta, Paris Charles de Gaulle Havaalanı yakınlarındaki bir otelde kalan ve haber bekleyen yolcu yakınlarına, kayıp uçağın muhtemelen havadayken ya da denize düştüğünde infilak ettiğini açıkladı.