Böyle üniversiteler de var: Pınar Selek'e Strasbourg Üniversitesi'nden tam destek

Mısır Çarşısı Davası’nda üç kez beraat etmesine karşın geçtiğimiz hafta Yargıtay’ın kararıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Pınar Selek’e, Strasbourg Üniversitesi destek çıktı.

Strasbourg Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi alanında doktora yapan Selek için, üniversite bileşenleriyle bir toplantı yapıldı ve yüzlerce öğretim üyesinin imzasının bulunduğunu açıklama kamuoyuyla paylaşıldı.

Üniversite rektörü Alain Beretz'nin “Pınar Selek özgür bir araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürecek” dediği toplantı, Strasbourg Üniversitesi’nin Patio 1 amfisinde düzenlendi.

Pınar Selek’in de katıldığı toplantıda, Türkiye’de alınan kararın meşru bir yanı bulunmadığını belirten Beretz, “Pınar Selek üniversitenin koruması altındadır. Üniversiteyi çiğnemeden kimse ona dokunamaz. Biz araştırmacımızın arkasındayız. Ne olursa olsun onu vermeyeceğiz. Sonuç ne olursa olsun, bu süreç ne kadar sürerse sürsün, biz onu bir an bile yalnız bırakmayacağız. Pınar'a dokunmak isteyen, önce bize dokunacak” dedi.

Alain Beretz’in dakikalarca ayakta alkışlanan konuşması sırasında üniversitede 44 bin 172 öğrencinin ve yüzlerce öğretim üyesinin katıldığı boykot dolayısıyla 1 saatten uzun bir süre derslere girilmedi.

Boykot devam ederken Hukuk Fakültesi önünde yapılan açıklamada da Pınar Selek’in Kürtler, sokak çocukları, eşcinseller ve feministlere yönelik sosyal çalışmaları nedeniyle PKK militanı gibi gösterildiğine ve Türkiye’deki hukuk sisteminin adaletsizliğine dikkat çekildi.