"Başbakan Hitler gibi"

Erdoğan'ın, Türkiye'nin sorunlarını kaldıramadığını ve tek adam özentisi içinde olduğunu söyleyen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Başbakan Hitler gibi davranıyor" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Dün, partisinin Bilecik İl Başkanlığı'nda bir basın açıklaması düzenleyen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Erdoğan'ın artık bu ülkeyi yönetemeyeceğini iddia etti.

Erdoğan'ın, Türkiye'nin sorunlarını kaldıramadığını belirten Sezer, "Erdoğan'ın ruh hali hiç iyi görünmüyor" dedi. Erdoğan'ın herkese saldırmaya başladığını ifade eden Sezer, "Başbakan Erdoğan'ın bu ruh hali, Türkiye'nin sorunlarını kaldıramamasının, sorunlara çözüm getirememesinin ortaya çıkardığı bir ruh halidir" diye konuştu.

Erdoğan'ın tek adamlık özentisi içinde herkese baskı uyguladığını söyleyen Sezer, "Sanayiciye, derdini anlatan çiftçiye baskı uyguluyor. Telefon dinlemeleri ile ilgili olarak toplumun tümünü tedirgin ederek baskı uyguluyor" dedi ve Erdoğan'ı Hitler gibi davranmakla suçladı.

Hitler'in de Almanya'da seçimle işbaşına geldiğini hatırlatan Sezer, Hitler'in daha sonra dünyayı kana buladığını belirtti. Hitler için "Büyük bir baskı rejimi ortaya koydu ve korku imparatorluğu yarattı" diyen Sezer, tek adam olma heveslisi olan Erdoğan'ın da Türkiye'yi aynı yöne sürüklediğini iddia etti. Sezer, sözlerini "Kimse kusura bakmasın bu Başbakan artık Türkiye'yi yönetemez" ifadeleri ile bitirdi.