Balo dışında görünmek istemiyor

Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz gözaltına alınanların adliyeye girişi için bekleyen basın mensuplarını azarlayarak kovdu.

soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, öğle tatilinin ardından korumaları ile birlikte adliyeye gelişi sırasında, son operasyonda gözaltına alınanların adliyeye girişi için bekleyen basın mensuplarını kovdu. Öz'ü görüntülemek isteyen basın mensupları ilk önce korumaları tarafından engellenirken sonrasında da Zekeriya Öz tarafından azarlandı.

Öz, ellerini kaldırarak "Kardeşim burada niye çekiyorsunuz?" diye tepki gösterdi. Öz, daha sonra adliye kapısında nöbet tutan polislere dönerek "Şunları buradan kovun. Bu kapının buradan herkesi alın" diye seslendi. Daha sonra adliye bahçesine giren Öz, tekrar dönerek "Burada yok. Şurada kimse olmayacak" dedi.

Öz polislere de yolun karşısını işaret ederek gazetecilerin o tarafa geçirilmesini talimatını verdi. Bunun ardından polisler, gazetecilere yolun karşısına geçmelerini söyledi.

Savcı Öz daha önce Türk Polis Teşkilatının 164. yıldönümü kutlamaları kapsamında Çırağan Sarayı'nda düzenlenen baloya katılmış, gazetecilerle bol bol görüntü vermişti. Gazetecilerin Ergenekon soruşturması ve kendisiyle ilgili sorularına yanıt veren Öz, sert görüntüsünün olmadığını özellikle belirtmişti. Öz kendisini eleştirenlere "Benim sert olduğuma dair hiçbir ifade olamaz. Hiçbir sanık böyle bir imada bulunamaz. Delikanlılık uyar bize ama sertlik uymaz bize" demişti.