"Ayşe Yüksel Van'a gönüllü gitmişti"

ÇYDD Başkanı Türkan Saylan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) ÇYDD Başkanı Türkan Saylan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in tutuklanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. ÇYDD'den gözaltına alınan herkesin serbest bırakıldığını sadece Yüksel'in tutuklanmasının Van'da tarikat örgütlenmesini bozduğu gerekçesiyle olduğuna dikkat çeken Saylan "Biliyorsunuz ben emekçi sözünü çok seviyorum ve örgütlü toplumdan yanayım. Örgütlü toplum olmazsa demokrasiye kavuşamayız. Dün gece ÇYDD'de tutuklanan herkes serbest bırakıldı. Bir kişi hariç. Prof. Dr. Ayşe Yüksel. Tam 8 yıldır Van'da gönüllü görev yapıyor. 4 yıl rektör yardımcılığı yaptı. Tam 13 bin öğrenciden sorumluydu. Baktı ki 13 bin öğrenci tarikatlar tarafından paylaşılmış. Öğrencilerin gıdasız olduğunu saptadı. Emek arası patates ile 24 saat duran çocukları gördü" dedi.

Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in Van'da yaptıklarını anlatan Saylan "Kolları sıvadı giysi bankası kurdu. Her çocuk bilgisayara kayıtlı belli süre içinde gidiyor kendine ve ailesine alıyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde giysisiz çocuk kalmadı. Ayşe Hoca daha önce neredeydi demeye başladı öğrenciler. Cemaatçilerin dikkatini çekti. Sonra çete davası açıldı biliyorsunuz. Mahkeme görevsizlik kararı verdi" dedi.

Daha önce de Yüksel üzerinde baskılar olduğunu vurgulayan Saylan "İşte orada yapılamayan şimdi gerçekleşti ve gece yarısı Van olaylarıyla bağlantılı olarak tutuklandı. Biz hukukun üstünlüğünden yanayız. Bu bağlılık bizleri şaşırttı. Dürüst olmak ne denli önemliymiş diye bir tür sağlama yaptık.Bu yargılamanın başlangıç aşaması bile üniversite hocası olanları, YÖK'ün izni olmadan mahkemeye sevk edilmeleri mümkün değil. Bu nasıl yapıldı bilmiyorum, bunların hesabı sorulacak" dedi.

Son dönem yaşadıklarının hesabını soracaklarını söyleyen Saylan "bir tek güvendiğimiz hukuk kaldı. Hukukun üstünlüğüne güveniyoruz" diyerek gereken mücadeleyi vereceklerini açıkladı.