Arınç'tan Mardin valisine destek!

Kabinenin yeni bakanlarından Bülent Arınç NTV'deki bir programda yaptığı konuşmada "Geçmişteki Milli Görüş kimliğimden utanmadım sıkılmadım. Milli Görüş siyasi hayatımın bir parçasıdır" dedi. Arınç konuşmasında Mardin Valisi'nin de önerilerine dikkat çekerek "üzerinde düşünülmesi gerek" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Bülent Arınç NTV'ye yaptığı açıklamalarda muhafazakar kimliğini savunurken dün "haremlik selamlık" önerileriyle skandala imza atan Mardin Valisi'ne de destek verdi.

"Benim çizgim muhafazakar demokrattır. Geçmişteki Milli Görüş kimliğimden utanmadım sıkılmadım. Milli Görüş siyasi hayatımın bir parçasıdır" açıklamasında bulunan Arınç Mardin valisinin dünkü önerilerine dair değerlendirmelerde bulundu. Arınç önerilerle ilgili olarak "Ergenlik yaşı çok düştü 9-10' lara düştü. Bölgede yanlış anlamalara yol açıyor olabilir. Sayın vali muhtemelen anne ve babaları kız çocuklarını okula göndermesini özendirmek amacıyla böyle bir öeneriyi getirmiş olabilir. Bu anlamıyla bu öneri düşünülmeli" dedi.

Devletin koruculuk sistemini değiştirmek istediğini fakat gerçekleştiremediklerini söyleyen Arınç Mardin'de yaşanan felaketle ilgili yaptığı değerlendirmede "Silahları koruculuk dışında kullananlar olmuştur" dedi.

Deniz fenerini savundu
Arınç Deniz Feneri ile ilgili olarak da görüşlerini açıkladığı programda "Ben Deniz Feneri dosyasıyla ilgili görüşlerimi söyledim. Bu görüşlerim nedeniyle eleştirildim de beğenildim de. Türkiye'deki Deniz Feneri'nin faliyetlerine ben de 4 yıl katıldım, kuruşu kuruşuna gelir giderler internette de yayınlanıyor. Herşey açık. Almanya'daki Deniz Feneri'nden haberdar değildim. Basının üzerine gitmesiyle öğrendim. Alman yargısı bir karar verdi. Alman yargısı Türkiye'deki bazı isimlerin de bu yolsuzluk da payı olduğu yönünde karar verince Türkiye bu dosyayı Almanya'dan istedi. Bazen bir evrak yan odaya 7 günde gidebilir. Malesef Türkiye'deki bürokrasi böyle işliyor. Dosyanın gelişi uzamış olabilir bunda kasıt varmıdır araştırılmalı" dedi.

Canlı Gaste Programı'nda gazeteci Can Dündar'ın 44 kişinin öldüğü katliamla ilgili sorularını yanıtlayan Mardin Valisi "kız çocukları için ayrı okul" istedi. Valinin gerekçesi ise daha ilginç oldu: "hiç okula gitmemelerinden iyidir".