Arınç: ‘Birkaç edepsizi' yargılayalım

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Almanya’da Deniz Feneri olayına karışanları “birkaç edepsiz” olarak niteleyerek, bu kişilerin yargılanması gerektiğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Bir televizyon programına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Almanya'da yaşanan Deniz Feneri olayına karışanların yargılanması gerektiğini söyledi.

Arınç, "Deniz Feneri Derneği'nde asıl sorun Almanya'da yaşanmış. Aynı isimde orada da bir dernek kurulmuş ve toplanan paralar birkaç edepsiz tarafından sömürülmüş. Yapanlar Türk. Türk olmasa bile yapılan ahlaken çok yakışıksız bir olay. Yurtdışından Adalet Bakanlığı vasıtasıyla dosyaların istenmesi gerekir. Bu konuda ikili anlaşmalar da var. Yasal süreç başlayabilir, başlaması da gerekir" dedi.

Programda Ergenekon soruşturması bağlamında "İyi ki bu paşalar zamanında savaşa girmemişiz" sözlerinin hatırlatılması üzerine Arınç, "Benim askerlik kurumunu yıpratmak gibi bir amacım hiç olmamıştır. Söylemek istediğim şudur: Bu dava kapsamında şu ana kadar yayınlanan belgelere bakıldığında bir şey görünüyor: Zamanında ordunun tepesinde olan ve sayıları üç beş, her neyse olan bazı üst düzey komutanlar demokratik yaşam açısından bazı yanlışların içindedir. Benimki bu kişisel yanlışlara yönelik bir tepkidir. Bakın Atatürk, kendi zamanında siyasete girmek isteyenlere 'Önce üniformanızı çıkarın, siyasete öyle girin' demiştir. Siyasetin camiye, kışlaya girmemesi lazım diyoruz ya, ona uygun bir tutum" diye konuştu.

"Başbuğ beklediğim sözü söyledi
Ordunun "Yanlış yapanlar varsa içimizde barınamazlar" demesini beklediğini belirten Bülent Arınç, "Beklediğim şeyi en sonunda Sayın İlker Başbuğ'dan duydum. Başbuğ son toplantısında net bir şekilde 'Demokrasiye tam bağlıyız, buna bağlı olmayanları da içimizde barındırmayız' dedi. Demek ki, ben haklıymışım" yorumunda bulundu.