Olmaya "Cihan"da böyle yalan

Seçimler yaklaşırken, Cihan Haber Ajansı açıktan AKP'cilik yapmaya başladı. Bu süreçte yalan haber yapmaktan dahi çekinmeyen CHA, en fazla kadın adayın AKP listelerine olduğunu iddia etti.

soL (HABER MERKEZİ) Cihan Haber Ajansı, seçimlerin yaklaşması nedeniyle, AKP'yi parlatma çalışmalarına hız verdi. CHA, AKP'nin seçimlerde en fazla kadın aday gösteren parti olduğunu iddia etti. Sadece sekiz kadın belediye başkan adayı gösteren AKP'nin, genel meclis adaylarının dörtte birinin kadın olduğu iddia edildi.

Kadın adaylar
CHA, AKP'nin, en fazla kadın aday gösteren parti olduğunu iddia ederken durum tam tersi. Yerel seçimlerde 973 belediye başka adayı gösteren AKP, sadece sekiz kadın aday gösterdi. AKP'nin kadın adaylarından sadece biri il belediye başkanlığı adayı. AKP, bu sayılar ile MHP ve CHP'nin bile gerisinde kalıyor. CHP yerel seçimlerde 46 kadını belediye başkanlığı için aday gösterirken, MHP'de bu sayı 35.

Belediye başkanlıkları için sadece sekiz kadın aday gösteren AKP, bu eksikliği, il genel meclislerinde gidermeye çalıştı. İl genel meclisi adaylarının dörtte birini kadın adaylardan gösterdiğini iddia eden AKP, bunu bir basın açıklaması ile duyurdu. Kadın adaylarının yarısını yedek listelerden gösteren AKP adına basın açıklaması yapan AKP MKYK Üyesi Gülnur Hayran, AKP kadınlarının, siyasetteki erkek hegomanyasını kırmak için çok çalıştığını söyledi.

Genel meclis üyesi adaylıklarının sadece dörtte birinde kadın aday gösteren AKP, bu şekilde en fazla kadın aday gösteren parti olduğunu iddia ediyor. Tüm adaylarının yüzde 25'den azı kadın olan AKP, en fazla kadın aday gösteren parti olduğunu iddia ederken Türkiye Komünist Partisi'nin tüm adaylarının yüzde 36'sı kadın.

AKP Gençlerin önünü açıyormuş
Seçilme yaşını 25'e indiren AKP, bu değişikliğin ardından gençlerin önünü açtığını ve büyük bir devrim yaptığını iddia etmişti. AKP'nin aday listesi bu konuda da bekleneni veremiyor. AKP'nin adaylarının yaş ortalamasının yükseldiği görülürken en fazla 40-50 ile 50 üzeri yaş grubundaki kişiler aday oldu. 20-30 yaş aralığında sadece altı aday gösteren AKP, 40-50 yaş arası 475, 50 yaş üstünde toplam 351 aday gösterdi.