Adana’da kene vakası!

Metro inşaatından ASKİ’ye, ihaleleri yandaşlarına vermekten imarsız arazileri eşinin üzerine yapmaya kadar birçok konuda adı geçen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, “Adana’ya kene gibi yapıştım” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Durak "Belediye başkanı olarak icraatlarda başarılı olmak için, bazen hiç duymayacaksınız, kanunları da engelleri de tanımayacaksınız. Suç işleyeceksiniz" diyerek, seçim sürecinde Adana'da 'çirkin siyaset' yapıldığını, hakkındaki eleştirilerin hakarete varan seviyesizlikte olduğunu iddia etti.

Adana Yerel Yönetimler Güçbirliği Platformu'nca düzenlenen "Yerel Seçimler 2009 - Adana Başkanını Arıyor" adlı toplantıda bir konuşma yapan Durak, 1973 yılından beri Adana siyasetinde var olduğunu, iki dönem belediye meclis üyeliği ve dört dönem belediye başkanlığı yaptığını söyledi. Durak'ın en ilginç sözü ise "Adana'ya kene gibi yapıştığı"nı itiraf etmesi oldu.

Bu süreçte projeleri hayata geçirirken, sürekli engellerle karşılaştığını anlatan Durak, Çatalan suyunun şişelenip yurtdışına ihraç edilmesi ve metro projesinin hizmete girmesi konularında, AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın engelleme girişimleri olduğunu iddia etti.

Bu iki projenin gerçekleşmesi halinde rakiplerinin seçim yarışında havlu atmak zorunda kalacağını savunan Durak, "İşte burada çirkin politika devreye giriyor. Adana Milletvekili biri çıkıyor, 'Suyu satamazsınız, ruhsatı yok. Metroyu çalıştıramaz, yalan söylüyor' diyor. Bize hakaretler ediliyor. Dört defa halk tarafından seçilen belediye başkanına ağır ithamlar yöneltiliyor" dedi.

Durak, Çatalan suyunun şişelenmiş halde ihracı için Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsat alınması gerektiğini ama ruhsat konusunda güçlükler çıkarıldığını, metronun de deneme seferi sürecinde elektriklerin kesildiğini, 18 Mart'ta sefere başlanacak olmasına rağmen halen metronun elektrik aboneliğiyle ilgili evrakın imzalanmadığını, kurumlar üzerinde iktidar partisi AKP'nin yoğun baskı yaptığını öne sürdü.

Aytaç icraatlarına MHP ile devam edecekmiş
Siyasete atıldığından beri onca parti değiştiren, AKP'den belediye başkanı iken şimdi de MHP adayı olarak yeniden kolları sıvayan Aytaç Durak, ülke tarihinde az bulunur bir kaypaklık sergiliyor. Yaptığı yolsuzluklarla Adana'nın kanını emdiğini kendi ağzıyla itiraf ediyor.

Durak'la ilgili yaşanan son gelişme, Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun (KGEK), Adana'da imar izni verilmeyen yerleri, eşi Fahriye Durak'ın adına geçirdikten sonra, planlarda yaptığı değişikliklerle buralara imar izni çıkaran Aytaç Durak'ın, "dürüstlük ve tarafsızlık" ile "çıkar çatışmasından kaçınma" ilkelerine aykırı davrandığını oybirliğiyle karar altına alması olmuştu.