TEOG'ta nakil sistemi değişti

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 19. maddesi ile Ortaöğretim Kurumları arasında öğrenci nakil ve geçişleri yeniden düzenlendi.

TEOG puanı ve kontenjanlara göre belirlenen otomatik yerleştirme sisteminde değişikliğe giden Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci nakillerinde ‘taban puan’ şartını kaldırdı. Yapılan değişikliğe göre, puanı kaç olursa olsun her öğrenci kontenjanı olan ortaöğretim kurumlarının tüm sınıflarına nakil başvurusu yapabilecek. Nakiller, haftalık periyotlar şeklinde yapılacak.

Pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günleri nakil başvuruları öğrencinin kayıtlı olduğu okullar tarafından alınacak, cuma günü ise sistem tarafından gerçekleştirilecek. Okulların açık kontenjanları e-okul sistemi üzerinden ilan edilecek.

'Torpilin önü açılıyor'
Manuel sistem denilen bu değişikliği değerlendiren Eğitim Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Özev, “Bu sistem TEOG’da yaşanan nakil sıkıntılarını çözemeyecek. Okullarda torpille kayıt dönemi başlıyor diyebiliriz. Kontenjanları zaten Bakanlık belirleyecek. İdarecilerin kendi tanıdıklarının veya AKP’li ailelerin çocuklarının iyi Anadolu liselerine gitmesinin yolu açılacaktır” dedi.