Solcu Liseliler: 'Gençlik bu kalıba sığmaz!'

AKP hükümetinin son kılık kıyafet düzenlemesine karşı Taksim’de eylem yapan Solcu Liseliler, “meydanda biz varız, senin dayattığın fermanlara uymayız, biz bu kalıba sığmayız!” dedi.

Taksim tramvay durağından yürüyüşe geçen Solcu Liseliler “Kılık kıyafet özgürlüğü değil, padişah gericilik lütfediyor” diyerek Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada düzenlemenin bir yandan siyasi simgeler içeren giysiler yasaklanırken bir yandan dinci-gerici hareketin en büyük simgelerinden türbanın neredeyse tamamen serbest bırakılarak okulların AKP’nin çiftliğine dönüştürülmesinin önünü açacak nitelikte olması, dizüstü etek, tayt, şort kısa kollu gömlek ve tişört giymenin yasaklanarak öğrenim hayatının dini kurallara göre düzenlenmesinin önünü açması ve öğrenciler üzerindeki aile baskısını arttıracak nitelikte olmasıyla söylendiği gibi demokrasiyi ve özgürlükleri genişletme değil dindar bir nesil yetiştirme amacına hizmet ettiği belirtildi.

Solcu liseliler eylem boyunca “Gençlik girmez kalıba, Tayyip girsin çarşafa”, “Gençlik gelecek gelecek sosyalizm”, “Aydınlık Türkiye’yi biz kuracağız” “AKP elini liselerden çek” sloganlarını attı.

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Ergün'ün fakir-zengin öğrenci "ayrımına" karşı sunduğu giysi kuponu önerisine de değinen açıklamada “Kıyafet serbestliğiyle okullarımıza gericiliği sokmaya çalışan AKP ayrıca öğrenci ve ailelerine sadaka dağıtmaya hazırlanıyor. Bizleri sadaka kültürüne alıştırmaya çalıştıkları gibi yarattıkları eşitsizliği daha da derinleştirmeye hazırlanıyorlar” diyerek gençliğin parayla satın alınamayacağının altı çizildi.

Son olarak AKP’yi uyaran Solcu Liseliler “Padişah tebaasının arasında dilediği gibi at koşturmak istiyor ama her seferinde attan düşüyor. Çünkü gençlik bu yalanlara kanmıyor, kanmayacak. Gençlik AKP’nin tebaası olmayacak, okullarımızı ve ülkemizi AKP’ye teslim etmeyeceğiz” dedi.

Fotoğraflar: Didem Alptekin

(soL - İstanbul)