Çevik ve zabıta bir oldu, 11 liseliye saldırdı

NATO'nun 'Füze Kalkanı'nı protesto eden 17 arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren 11 lise öğrencisi polis ve zabıtalar tarafından yaka paça gözaltına alındı.

İzmit'te 2 gün önce, Malatya'da kurulacak NATO'nun 'Füze Kalkanı'nı protesto eden 17 arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto için aynı yerde toplanan Kocaeli Gençlik Derneği üyesi 11 lise öğrencisi, polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. 11 liseliyi gözaltına alan 100'e yakın polis ve zabıtanın öğrencilere döverek müdahale ettiği görüntüler yayınlandı.

11 liseli gözaltıları kınayarak, "Baskılar bizi yıldıramaz" yazılı pankartla oturdukları yerde şarkılar söylemeye başladı. Gençlerin bu protestosu çevredekiler tarafından ilgiyle izlenirken, olay yerine önce onlarca belediye zabıtası geldi. Zabıta ekipleri öğrencilerin çevresini sararak karşı koyanları tartaklarken, bu kez olay yerine 100'e yakın polis memuru geldi. Aralarında bir de Emniyet Müdür Yardımcısı'nın olduğu görülen polisler, gençleri yerlerde sürükleyip başlarını kollarının arasına alıp sıkarak polis araçlarına götürüldü. 11 gencin önce zabıtalar, sonra polis tarafından darp edilerek gözaltına alınması, çevre halkı tarafından tepkiyle karşılandı.

İşte o görüntüler: