Ankara'da Solcu Liseliler ODTÜ'lülerle buluştu

Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde Solcu Liseliler ODTÜ'lülerle buluştu. Cumartesi ve pazar olmak üzere iki oturum halinde yapılan etkinliğe liseliler yoğun ilgi gösterdi.

Oturuma katılan ODTÜ öğrencileri Ercan Bölükbaşı, Dilan Elveren ve Ekin Çakır okullarındaki süreci ve bu süreci nasıl örgütlediklerini anlatarak başladılar. Tayyip Erdoğan'ın TOMAlarla ve binlerce polisle gerçekleştirdiği işgal denemesini anlatan öğrenciler "Biz önüne geleni protesto eden, her şeye salt tepki gösteren bir kalabalık değiliz. Biz ülkesinin geleceğine dair sözü olan gençleriz ve o gün oraya haklılığımıza güvenerek gittik. O gün taşıdığımız pankartta da yazdığı gibi bilim düşmanı, savaş çığırtkanı Tayyip Erdoğan'ı okulumuzda istemedik." dedi.

Çantalarında sadece kitapları olduğunu söyleyen ODTÜ'lü öğrenciler "Bizim için böyle öğrenci mi olur bunlar okumaya gelmemiş diyen bilim düşmanı Tayyip Erdoğan'ın Göktürk-2'de en büyük emeği olan bilim adamlarını tasfiye ettiğini de biliyoruz. Tayyip'in gençliği ise yakın zamanda ODTÜ'yü protesto etmek için meydanlarda gangnam dansı yapıp havaya balon bırakarak kamuoyuna kimin boş insanlar olduğunu göstermiş oldular." dedi.

Erdoğan'ın ne zaman ciddi bir direnişle karşılaşsa korktuğunu ve hızlıca saçmalamaya başladığını hatırlatan öğrenciler "ODTÜ neden gündemi bu kadar meşgul etti sorusuna şöyle cevap verdi:

"Bugün biz insanlara hala bu adamlara karşı mücadele edilebileceğini göstermiş olduk. ODTÜ zaten toplumsal olarak önemsenen bir okul ve bu durum onlar için umut oldu. Haklı olmamız da herkesten destek gelmesini sağladı. Herkes biliyordu ki biz sadece haklı sözümüzü söylemek için oradaydık ama polisin açık bir şekilde saldırısına uğradık ve bir çok üniversitede öğrenciler, akademisyenler Tayyip Erdoğan'ın işgal ordusunun yarattığı terörü kınadı."

ODTÜ direnişini selamlayan solcu liseliler, mücadeleyi büyüteceklerini ve sıranın liselerde olduğunu söylediler.

(soL - Ankara)