Adana Solcu Liseliler ODTÜ'lülerle buluştu

Adana Solcu Liseliler, AKP'ye boyun eğmeyen ODTÜ'lü öğrencilerin katılımıyla bir etkinlik düzenledi.

Saat 13.30'da, TKP Adana İl Örgütü'nde gerçekleşen ''Geleceğin üniversitelileri ODTÜ'lü devrimcilerle buluşuyor'' etkinliğine ilgi hayli yoğundu. Etkinlik, katılımcılardan ODTÜ öğrencisi Cüneyt Çakır'ın, ODTÜ'de yaşanan olayların öncesini ve sonrasını anlattığı bir konuşmayla başladı.

Konuşmasında, Tayyip Erdoğan'ın, 2500 polis ve panzerlerle ODTÜ'ye geldiği hatırlatıan Çakır, ''Tayyip Erdoğan ODTÜ'den, ODTÜ'lü öğrencilerden korkmuştur.'' dedi. Kendilerine yapılan 'bilim düşmanı', 'marjinal' suçlamalarına ise Çakır, ''Düşünen, sorgulayan biz ODTÜ'lü öğrencilerin 'bilim düşmanı' ilan edilmesi komiktir.'' diyen Çakır, ''Asıl marjinal, Devrim Stadyumu'nu dolduran binlerce ODTÜ'lü değil, İstanbul Üniversitesi önünde ODTÜ'lüleri kınayanlar ile Sivas'ta Gangnam Style ile coşup, ODTÜ'yü protesto eden AKP Gençlik Kolları'dır.'' dedi.

Konuşmanın ardından soru-cevap kısmına geçildi. ''Yaşanan olaylardan sonra AKP ve medya neden bu kadar ODTÜ'yle uğraşıyor?'' sorusuna Çakır, ''AKP ve yandaş medyası bu tutumuyla ODTÜ'lüleri 'suçlu' çıkarmaya ve 'yalnızlaştırmaya' çalışmış ama halk ODTÜ'lü öğrencilerin yanında saf tutarak AKP'ye gereken cevabı vermiştir'' dedi.

''ODTÜ'de direniş neden önemliydi?'' sorusuna AKP'nin gençlikle bir derdinin olduğunu belirten Çakır sözlerine şöyle devam etti:

''AKP, her söylediklerine itaat eden, sorgulamayan, geleceğini düşünmeyen bir gençlik yaratma uğraşında. Ama hesaba katmadığı birşey var, oda gençliğin AKP'ye teslim olmayacağı gerçeğidir. ODTÜ'deki direniş bunun için önemlidir.''

Yaklaşık iki saat süren etkinlik ''ODTÜ'lü öğrencilerin mücadelesinin Adana'da liselere yayılacağının'' sözüyle sona erdi.

(soL - Adana)