Yoko Ono, Imagine'in yazarlarından biri sayılacak

John Lennon’un meşhur baladı “Imagine”ın yazılmasından 46 yıl sonra, Yoko Ono, şarkının yazarlarından biri olarak sayılacak.

John Lennon’un meşhur baladı “Imagine”ın yazılmasından 46 yıl sonra, Yoko Ono, şarkının yazarlarından biri olarak sayılacak.

Ulusal Müzik Yayıncıları Birliği (National Music Publishers Association) yönetim kurulu başkanı David İsraelite tarafından bir etkinlikte duyrulan habere göre, Lennon’un 1971 yılında yazdığı şarkıya verdiği ilham ve etki sebebiyle Ono’nun da şarkı yazarı olarak anılması gerektiğini söylediği bir ses kaydı paylaşıldı.

Israelite, sürecin henüz kesinleşmese de başladığını duyurdu.

1980 yılında BBC’de yayımlanan ve çiftle yapılmış bir söyleşide, Lennon Ono’nun adının şarkı yazarı olarak eklememesini kendi “maçoluğu” olarak tanımlamıştı: “(Imagine) bir Lennon-Ono şarkısı olarak bilinmeliydi çünkü şarkıya dair pek çok şey, sözler ve konsept Yoko’dan geliyor. Ama günlerde daha bencildim, daha maçoydum ve biçimde onun katkısından bahsetmedim. Ama tamamen ‘Grapefruit’tan, onun kitabından alınmıştı.” Lennon sözlerine, daha gençken yaptığı cinsiyetçilikten utandığını söyleyerek devam etmişti: “Eğer bir erkek olsaydı, anlarsınız, Harry Nilsson’ın ‘Old Dirty Road’ şarkısı gibi, ‘Lennon-Nilsson şarkısı’ diye yazarsınız. Ama biz ‘Imagine’ı yaptığımızda sadece ‘Lennon’ dedim, çünkü, anlarsınız, o sadece karınızdır ve adını koymazsınız, değil mi?”.