Yaşar Kemal'i binlerce kişi uğurladı

Cumartesi günü hayatını kaybeden usta yazar Yaşar Kemal'in sevenleri, düzenlenecek cenaze töreni için bugün 12.00'de Teşvikiye Camii'nde buluştu. Yaşar Kemal binlerce kişi tarafından toprağa verildi.

Haber Merkezi

Kemal'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Cenaze töreninden sonra, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda, yakınları ve sevenlerinin gözünden Yaşar Kemal’in anılacağı bir tören düzenlenecek. 15.30’da başlayacak törende, açılış konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak.

GÜNCELLEME 13:39

Binlerce kişi, "İnce Memed ölmedi kavgamızda yaşıyor", "Yaşar Kemal onurumuzdur" sloganları atıyor.

Kemal'in naaşı camiden çıkartıldı.


GÜNCELLEME 12:52

Cenazeye katılımın yoğunluğu nedeniyle Teşvikiye'nin büyük avlusu tamamen dolmuş durumda. Cenazede siyasilerin yani sıra TSK temsilcileri de var. Büyük ustayı son yolculuğuna uğurlamak için gelenler cami avlusuna sığmadı. Kalabalık caddeye taştı. Yaşar Kemal cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürülecek. Efsane yazarın cenaze töreninde yoğun güvenlik önlemi alındı.

GÜNCELLEME 12:24

Sevenleri Yaşar Kemal'i "uğurlar olsun ulu çınar" yazılı pankartlarla karşılamaya hazırlanıyor. Cami bahçesinde imzaya açılan anı defterine, sevenleri tarafından Yaşar Kemal hakkındaki duygularını yazıyor. Teşvikiye'de sanat dünyasından birçok ismin yanısıra siyasi parti temsilcileri de bulunuyor. 

 

GÜNCELLEME 11:25

Büyük ustanın cenazesi Teşvikiye Camisi'ne getirildi. Cami avlusu sabahın erken saatlerinde itibaren dolmaya başladı. Cenazeye katılanlar Yaşar Kemal'ın eşi Ayşe Semiha Baban ve manevi oğlu Ahmet Güneştekin'e taziyelerini sunuyor.


Türkiye ve dünya edebiyatının büyük ismi Yaşar Kemal'in cenazesi bugün Teşvikiye Camii'nden kaldırılacak.

Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından cenaze töreni için Zincirlikuyu Mezarlığı'na yürünecek. 15.30’da ise Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Yaşar Kemal’in ailesi ve yakınlarının ev sahipliğinde bir veda toplantısı düzenlenecek.