VİDEO | Ev Kira Semt Bizim: Hadi şu zenginlerin biraz keyfini kaçıralım...

Bağımsız Sinema Merkezi tarafından çekilen "Ev Kira Semt Bizim" filmi son sahne için seyircilere bir çağrı yaparken, filmin oyuncuları da soL'a filmle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haber Merkezi

Yönetmenliğini Mustafa Kenan Aybastı'nın yaptığı, Bağımsız Sinema Merkezi (BSM) tarafından çekilen "Ev Kira Semt Bizim"  filmi geçtiğimiz günlerde filmin son sahnesi için seyircilere bir çağrı yapmıştı. Kadıköy'de çekilecek son sahne için yapılan çağrı yankı uyandırırken, filmin oyuncuları filme ilişkin soL'a değerlendirmelerde bulundu.

ORHAN AYDIN: HADİ ŞU ZENGİNLERİN KEYFİNİ KAÇIRALIM
Bu film, yaşanan bunca kirliliğin içinde yitirilen en temel değerin yeniden ortaya çıkmasına neden oldu. Dayanışma. İşçisi emeklisi, işsizi ile örülen, emek ve alınterinin ürünü bir sanat yapıtı bu yüzden daha da kıymetlenir ve kalıcı olur. Söz ortaklığı gericiliğin talanı yalanı üstüne kurulunca ses de ortaklaşıyor: "Hadi şu zenginlerin biraz keyfini kaçıralım", "Direnenler teslim olmayacaklar", "Erdemli ve onurlu insanlar kazanacak" cümlelerinin sanatta bir karşılığı var. Ev Kira Semt Bizim bu karşıtlığın ortak sesi olursa ne mutlu bize ve teslim olmayan tüm sanatsal yaratıcılara! 
 

METİN COŞKUN: PAZAR GÜNÜ ÇEKİMDE BULUŞMAK ÜZERE...
Pazar günü yapılacak filmimizin miting çekimine yoldaşlarımızı katılmaya davet ediyoruz. Başarılı olacağına inandığımız filmimiz, günümüzün sıcak bir sorununu konu ediniyor. Mahallerinin işgalden kurtarılması için direnen mahalle halkının toplu direnişini anlatan miting sahnesi önemli.

Pazar günkü çekimde buluşmak üzere...

SADIK GÜRBÜZ: BENCE BÜTÜN AŞKLARIN EN GÜZELİ
El peublo unido Jamas sera vencido. Ya da örgütlü halk asla yenilmez. Film, iyi komşuluk ve mahalleli dayanışmasının neler neler yapabileceğini küçücük bir örneğini sergiliyor. Bence bütün aşkların en güzeli?!...

 

DİLŞAH DEMİR: EV KİRA SEMT BİZİM!
Mustafa Kenan Aybastı’nın stilini seviyorum. Önce ondan bir telefon alırsın, yazdığı ve yöneteceği filmin ana temasını seninle paylaşır ve “Bu filmde yer almak ister misin?” diye sorar, kabul edersen sana oynayacağın karakterin adını söyler ve mail atar. Senaryoyu okuduktan sonra kendisine istediğin soruyu yöneltebilir ve istediğin eleştiriyi yapabilirsin. Seninle tartışır ve durum için en gerekli olanı seçer. Tartışmak ve gereğini yapmak günümüzde bir ihtiyaç. Onu diğer yönetmenlerden ayrıştıran, farklı kılan, ihtiyaç sahibi insanlara el uzatan adamdır kendisi.

“İnsanların, çocukluk yıllarının geçtiği coğrafyaya duydukları duygusal bağ ve aidiyet hissi yer çekimi gibidir” demiş Buket Uzuner. Bu bağı, hissi onlardan alırsan havalanır boşlukta salınır insan. Peki, bu bağı elimizden alan kim? İşte bunu göstermek istiyor Kenan. Ev kira semt bizim!

EZGİ YENTÜRK: ÖNEMLİ BİR İŞ YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM
Mesleki olarak yolumu çizerken dönüp geriye baktığımda anlamlı, değerli, toplumsal çizginin öncüsü projelerde yer almak her sanatçı gibi benim de hedeflerimin arasında. Ne mutlu ki bunu sinemada somutlaştırabildiğim bir proje oldu Ev Kira Semt Bizim. Tam da şu anın gündemini konu alan, gerçek kanlı canlı karakterlerden oluşan, senaryoyu okurken her anı hayatın içinde akan bir film bizimki. İstanbul’un neredeyse devasa bir şantiyeye döndüğünü, ekonomik uçurumun insanları doğup büyüdükleri semtlerden kopardığını, ilişkilerin bozulduğunu, kimsenin birbirini tanımaz hale geldiğini hepimiz görüyor, yaşıyoruz. Özellikle Kadıköy, Beşiktaş gibi semtler, kendi kültürünü yaşatan koruyabilen nadir yerlerdendir. Fakat bu şantiye alanı artık buraları da içine almak istediğinden beri sosyal yapının dengeleri de bozuluyor. 

Tam da bunu işleyen, güncel ve sıcak bir komedi Ev Kira Semt Bizim. Halkın kendine, değerlerine, gücüne inanmasının hatırlatılması adına önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum.