Venedik Film Festivali'nde büyük ödül Del Toro'ya gitti

Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro'nun "Suyun Şekli" adlı filmi, Venedik Film Festivalinde en iyi film ödülü olan Altın Aslan ödülünü kazandı.

Venedik’teki Lido Yarımadası'nın ev sahipliği yaptığı festival, bu akşam düzenlenen ödül töreniyle son buldu.

İtalya'da bu yıl 74'üncüsü düzenlenen Venedik Film Festivali'nin büyük ödülü Altın Aslan'ı, Meksikalı yönetmen Guillermo Del Toro'nun "Suyun Şekli" isimli filmi aldı.

Başkanlığını ABD'li aktris Annette Bening’in yaptığı jüri, Soğuk Savaş döneminde ABD’de çalıştığı yüksek güvenlikli devlet laboratuvarında bir meslektaşıyla gizli bir deneyi keşfeden temizlik görevlisi Sally’nin hayat hikayesinin anlatıldığı "Suyun Şekli" filmini, "Altın Aslan"a layık gördü.

Büyük Jüri Ödülünü İsrailli yönetmen Samuel Maoz'un filmi Foxtrot'a verililirken, Jüri Özel Ödülünü de "Sweet Country" filmiyle yönetmen Warwick Thornthon aldı. En İyi Yönetmen Ödülü ise Jusqu'a la Garde filmi ile Fransız yönetmen Xavier Legrand'e verildi.

Charlotte Rampling İtalyan yapımı Hannah ile En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanırken, Filistinli Kamel El Basha da The Insult filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

Türk yönetmen Emre Yeksan'ın Venedik’te dünya prömiyeri yapan ilk uzun metraj filmi, "Körfez"in de yarıştığı festivalin "Geleceğin Aslanı Ödülü"ne ise yönetmenine “Gümüş Aslan" kazandıran "Jusqu’a la Garde" filmi layık görüldü.

Festivalde geçen yıl "Altın Aslan" ödülüne, Filipinli yönetmen Lav Diaz’ın "The Woman Who Left" filmi layık görülmüştü.