Sayfa yolu
Üniversitede 'Devrim sineması' sansürü
Yayın Tarihi: 28.02.2013 , 22:59 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 00:52
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde Sergey Eisenstein'in "Devrim Sineması" klasiklerinden "Ekim" filmini göstermek isteyen "Bilim ve Sanat Topluluğu" okul yönetiminden afişleri asmak için izin istedi.
Ancak okul yönetimi öğrencilerin düzenlemek istediği film gösterimi etkinliğinin afişinde yer alan "Devrim Sineması" yazısını uygunsuz buldu. Yazının kaldırılmasını isteyen okul yönetimi, öğrencilerin itirazına karşı "yazının başlarına belaya sokacağını" kaydederek yazının kaldırılması konusunda ısrarcı oldu.
"Devrim Sineması" yazısını afişlerinden kırparak çıkartan öğrenciler.Bu kez de DTCF Dekanı Prof.Dr Rahmi Er'in "afiş çok biçimsiz,şekilsiz" itirazıyla karşılaştılar.
Dekanlığın tavrına tepki gösteren öğrenciler, "Sanat üretiminin bile törpülenmeye çalışıldığı bir üniversitede nasıl bilim üretilir bilemiyoruz" dediler.
Öğrencilerin film gösterimi için hazırladıkları afiş böyleydi:

Dekanlığın sansüründen sonra ise bu hale geldi:

(soL -Ankara)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.