Türkiye'nin 70 yıllık fotoğraf arşivi Doğuş Grubu'nun oldu!

Türkiye'nin, özellikle de İstanbul'un son 70 yılının görsel hafızasını barındıran fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in arşivi; AKP'ye yakın Ferit Şahanek'in patronu olduğu Doğuş Grubu ile yapılan sözleşmeyle yeni kurulacak bir şirkete devredildi.

Aydınlık’tan Hikmet Çiçek’in haberine göre; Türkiye'nin görsel hafızasına Doğuş Holding el koydu. Türkiye'nin, özellikle de İstanbul'un son 70 yılının görsel hafızasını barındıran Ara Güler'in arşivi artık Doğuş Holding'de. Doğuşla Ara Güler arasında işbirliği ve ortaklık sözleşmesi 18 Kasım günü imzalandı. Sözleşme için Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in bizzat çaba harcadığı ifade ediliyor. Ara Güler'i anlaşmayı imzalamaya ikna edenin ise Doğuş'un avukatı Fikret İlkiz olduğu belirtiliyor. İlkiz aynı zamanda Cumhuriyet gazetesinin de avukatlığını yapıyor.

TÜM HAKLARI ŞİRKETE
Ara Güler'in kişisel fotoğraf arşivinin yanı sıra Ara Kafe'nin bulunduğu bina da kurulacak şirkete devrediliyor. Güler, kurulacak şirkette sadece yüzde 40 pay sahibi olacak. 3 milyon avro değer belirlenen ve kendisinin fotoğrafçılıkla ilgili malzemeleri ve arşivi ile 7 adet bağımsız bölüme sahip binadaki taşınmazının aynı sermaye olarak konulması karşılığında, Ara Güler'e aylık 50.000 TL huzur hakkı ödenecek. Kısaca Güler, kendisi ve mirasçıları açısından sonuçta aylık 50.000 TL huzur hakkı karşılığında tüm edinimini şirkete ve dolayısıyla Doğuş'a devretmiş oldu.